Лейди Даяна никога не облича Шанел след развода, а причината ще разбие сърцето ви

Лейди Даяна ще остане в сърцата ни като "Принцесата на народа" и една от най-емблематичните модни икони на XX век. Тя е нескрита почитателка на някои от най-известните дизайнерски марки, като започнем от Джими Чу и стигнем до Диор. Но има една от тях, с която принцесата никога не се появява в публичното пространство след развода с принц Чралз.

През 1996-та дизайнерът Джейсън Бръндсън споделя пред австралийския Harper's Bazaar за впечатленията си от Лейди Ди по време на съвместната им работа. Оказва се, че причината да не носи Шанел се крие в логото, състоящо се от две преплетени букви:

Карл Лагерфелд представи новата колекция на Chanel за пролет/лято 2014 по време на Седмицата на модата в Париж. Според него новите модели съчетават класическия силует на Chanel с десетките цветове на калейдоскопа, за да изградят перфектния синхрон между класиката и младежкото излъчване.
Снимка: Getty/Images

Дизайнерът разказва, че научава всичко това, докато избират визиите ѝ за пътуване до Австралия. Даяна му е категорична, че при никакви обстоятелства няма да носи чифт обувки на марката Шанел. Но да започнем отначало.

След като Джон Бейли завършва прическата ѝ, тя започна да се приготвя за посещение на болница и избира костюм на Версаче в бежово. Дрехите са невероятни, но Даяна се затруднява да открие подходящи аксесоари. Така фризьорът насърчава Бръдсън да помогне с професионални модни препоръки.

Икономът на принцеса Даяна разкрива тайно писмо >>>

принцеса даяна
Снимка: Getty/Gulliver

Джейсън продължава разказа си:

"Тя излезе, носейки няколко чифта обувки и чанти, и просто ги хвърли върху дивана. Попита ме какво мисля. Разгледах всеки един чифт, а погледът ми се спря върху модел на Шанел и възкликнах: "Е, тези ще стоят добре с Версаче", но тя ме прекъсна: "Не, не мога да нося тези букви". Поинтересувах се каква е причината, отговорът не закъсня: "Те са като Камила и Чарлз (англ. Camilla и Charles)."

принц чарлз камила
Снимка: Getty

Ето как две обикновени преплетени букви могат да събудят толкова много мъка. Ако Даяна ги беше обула, всяка стъпка щеше да ѝ напомня за аферата на (вече) бившия ѝ съпруг. И все още настръхваме, когато си припомняме интервюто на Лейди Ди за BBC, в което произнася като сбъднато пророчество думите: "В този брак бяхме трима. А аз не обичам тълпите."

Бракът на Чарлз и Даяна все още продължава да вълнува света, макар той да бе обречен от самото си начало. Сърцето на Чарлз принадлежеше на Камила, за която той се ожени след много, много години.

"Изпратих някой да те убие, отвън е" - заплашителното обаждане на принцеса Даяна към Камила >>>

принцеса даяна камила
Снимка: Getty/Gulliver

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти