Сблъсък на две кралици: Сложните отношения между Летисия и свекърва ѝ София

кралица Летисия кралица София
Снимка: Getty

Когато новината за изненадващия годеж на принц Фелипе с журналистката Летисия Ортис Рокасолано е обявена през ноември 2003 г., близката ѝ връзка с майка му, кралица София, е ясна.

Смята се, че майката на тогавашния испански престолонаследник е взела Летисия под крилото си, помагайки на бъдещата си снаха да овладее кралския етикет преди брака с Фелипе, разказва британското издание HELLO. Двете дами се сближават толкова много, че Летисия дори отдава почит на своята бъдеща свекърва по време на първата си реч след годежа.

кралица София крал Фелипе кралица Летисия крал Хуан Карлос
Снимка: Getty

„Отсега нататък все повече и повече ще се интегрирам напълно в този нов живот с отговорностите, които идват с него и с подкрепата и обичта на краля и кралицата, и с безценния пример на кралицата“, казва тогава Летисия.

След сватбата на Летисия и Фелипе през май 2004 г. и раждането на двете им деца Леонор и София, съответно през 2005 г. и 2007 г., изглежда, че отношенията между двете жени обаче са се влошили.

Фелипе се възкачва на испанския трон през 2014 г., като от принцеса на Астурия съпругата му се превръща в кралица. По-късно според спекулации в пресата Летисия и София имат публичен сблъсък през 2018 г., когато семейството присъства на Великденската литургия в катедралата на Палма де Майорка.

Целта на появата им е да демонстрира единство – крал Фелипе кани баща си, крал Хуан Карлос, да присъства, след като отсъства от събитието след 2013 г. Изненадващата абдикация на Карлос идва на следващата година.

Всички погледи обаче са вперени в София и снаха ѝ, докато семейството излиза от катедралата. Изглежда, че София се подготвя за снимка с внучките си Леонор и София, когато Летисия привидно се премества, за да блокира кадъра. Тя застава точно между триото и камерите я улавят да сваля ръката на свекърва си кралица София от рамото на дъщеря си инфанта София. Двете дами разменят думи преди Фелипе да се намеси.

Точната причина за напрегнатото им взаимодействие не е известна. Спекулира се, че София се е чувствала все по-откъсната от живота на внучките си. Майката на Летисия, Палома Рокасолано, междувременно стана редовно присъствие в двореца и е известно, че се грижи за момичетата, когато родителите им пътуват.

За радост на почитателите им, през последните години Летисия и София сякаш загърбват различията си. През август 2022 г. те щастливо позират за снимки заедно по време на годишната лятна ваканция на семейството в Палма де Майорка, а София се усмихва, докато държи ръце със снаха си Летисия. А на кръщенето за инфанта София през май 2023 г. кралица София, кралица Летисия и майка ѝ Палома Рокосолано позираха за снимки, радостно хванати за ръце.

Испанското кралско семейство на кръщенето на инфанта София

През януари 2023 г. Летисия е насреща, за да подкрепи София на погребението на брат ѝ, крал Константин. По време на това посещение в Атина кралица Летисия се събра отново с принцеса Мари-Шантал, демонстрирайки добри отношения. До тогава се смяташе, че двете дами са се отчуждили заради инцидента след въпросната Великденска литургия. Припомнете си тук ► Кралица Летисия и принцеса Мари-Шантал: поне една кралска вражда приключи

Общите моменти на кралица Летисия и свекърва ѝ кралица София

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти