Родена, за да изпъква: кралица Елизабет и нейното 96-годишно модно царуване

Кралица Елизабет си отиде от този свят на 8 септември. За 96-години тя несъмнено остави много отпечатъци след себе си и сътвори история. Достоен монарх, ненадминат семеен стожер, любима майка и баба. През неопитната и срамежлива Лилибет до достолепната и мъдра Елизабет - хората по целия свят ще скърбят дълго за загубата ѝ.

Но освен със сериозния си образ на кралица, Елизабет ще бъде запомнена и като един много усмихнат човек с тънко чувство за хумор. А стилът ѝ... О, кралицата определено имаше стил! Нямаше как да бъде сбъркана, където и да отидеше. Винаги цветна, ярка и съчетала дрехите и аксесоарите си до безупречност. 

Мнозина са се питали през годините защо Елизабет винаги се облича в ярки цветове и отговорът всъщност е доста простичък - за да я забележат. Тя е искала да е лесно разпознаваема в тълпата. За повечето хора шансът да видят кралицата идва веднъж в живота и тя е искала хората да могат да я видят и да запомнят този момент.

кралица елизабет
Снимка: Getty

"Тя беше дребна жена и понякога беше наистина трудно хората да я забележат, така че стилистите ѝ я посъветваха преди доста години да облича повече цветни дрехи, за да може да бъде лесно разпознаваема.", коментират кралски експерти.

Ето защо Елизабет винаги е избирала да бъде облечена в ярки цветове. Самата тя казва за себе си:

"Хората трябва да ме видят, за да повярват, че съществувам."

В галерията ни сме подбрали някои от най-запомнящите се тоалети на кралицата през годините. Заслужава си да се видят!

Най-цветните и запомнящи се тоалети на кралица Елизабет

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти