Щастливи извън нормите: първата сватба между жени в кралската фамилия

Кралското семейство отпразнува първата по рода си сватба между две жени, след като пра-правнучката на крал Джордж V се омъжи за своята австралийска приятелка на забавна церемония на открито в Нов Южен Уелс, Австралия.

Тази седмица 39-годишната аристократка Елън Ласелс влезе в историята, като се омъжи за Шантел Макферсън, известна като „Чан“, на церемония, проведена в Байрън Бей Хинтерланд.

10 сватбени тайни на кралското семейство

Елън е племенница на Дейвид Ласелс, който пък е осми и настоящ граф на Хеъруд. Тя е мениджър на събития и размени обети с партньорката си пред възхитителен ръчно изработен празничен банер с надпис „Ето, идват булките“.

   Лейди Харууд, Елън Ласелс (в средата) и Лейди Примроуз Потър

Младоженките вече са смесено петчленно семейство, тъй като Елън има син Джак и дъщеря Пени от бившия си приятел австралиец, докато избраницата ѝ Чан, собственик на дизайнерска компания, има дъщеря на име Раф.

Когато бабата и дядото на Елън, графът и графинята на Хеърууд, се оженили, приемът се състоял в двореца Сейнт Джеймс и на него присъствали родителите на кралица Елизабет II – Джордж VI и съпругата му, кралица Елизабет.

Днес обаче потомката им Елън Ласелс избира доста по-различна сватба, на открито в австралийската провинция ред вълнисти зелени хълмове, зашеметяващи гледки, тропическа гора и водопади.

„Шантел и аз сме с почти всички наши любими хора днес и преживяхме най-забавния, най-горещия и изпълнен с любов ден, който някога бих могла да си представя“, каза щастливата Елън, предадено от DailyMail.

„А Пени и Раф бяха като две ангелчета, облечени в бяло“, добавя тя за децата си.

Оказва се, че Чан предлага на Елън да се оженят малко след Нова година, в първите дни на 2023 г.

„Получих две предложения за един ден плюс пръстен с котка, за да „подпишем“ сделката, докато не си направим истински годежен пръстен“, добавя Елън.

▶ Какви тайни крият сватбите на британското кралско семейство

Изглежда въпреки, че е потомка на кралското семейство, Елън предпочита да живее живота си свободно и извън нормите. Самата тя се описва като „левичарка със свободен дух и мечтател на пълен работен ден“, както и като „кралица на вегански закуски, преследваща слънцето“.

Ужасът на 10 катастрофални кралски сватби

Това е първият брак между жени в кралската фамилия, но не и първият еднополов такъв в голямото семейство. През 2018 г., седем години след развода с Пени Томпсън, от която има три дъщери, Лорд Ивар Маунтбатън, праплеменник на лорд Маунтбатън, се омъжи за Джеймс Койл.

Интересното е, че Ивар и бившата му жена Пени остават толкова добри приятели, че тя го води до олтара на втората му сватба.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти