Поредната лъжа? Финансови отчети разкриват каква сума е получил Хари след Мегзит

меган маркъл принц хари
Снимка: Getty/Gulliver

Принц Чарлз е субсидирал херцога и херцогинята на Съсекс със "значителна сума" в месеците след "Мегзит", което се противопоставя на твърденията на Хари, че семейството му е спряло финансирането му, научихме от Vesti.bg.

Публикувани финансови отчети на "Кларънс Хаус" и Бъкингамския дворец показват, че принц Чарлз е продължил да финансира Хари и Меган до лятото на миналата година. Сумата от 4,4 милиона лири е била използвани за подкрепа на двамата синове на принц Чарлз и техните семейства.

Всичко това е в противоречие с шокиращите признания, които Хари прави по време на интервюто с Опра Уинфри. Тогава той заявява, че семейството му е спряло финансирането му и е бил принуден да преживява с парите, оставени от покойната му майка принцеса Даяна.

► Затишие след буря: колко струва интервюто на Хари и Меган и какви са реакциите на Острова

Разкрития за кралското семейство от биографията на Меган и Хари „Да намериш свободата“

Говорител на кралското семейство заяви, че принц Чарлз е отпуснал значителна сума на сина си Хари, за да го подкрепи по време на прехода след "Мегзит". Това, което става ясно от изнесените счетоводни данни е, че Хари и Меган през онзи момент са били вписани като получатели на средства от доходите на Чарлз, въпреки напускането им на монархията в края на март 2020 г.

► Принц Хари опровергава баща си принц Чарлз: „Само защото си страдал, не означава, че и децата ти трябва да страдат“

"Това финансиране приключи през лятото на 2020 г. Двойката вече е финансово независима", е заявил говорителят.

Спомените на принц Хари за майка му принцеса Даяна

► Време е за разчистване на кралски сметки: принц Хари върна парите за ремонта

Daily mail, цитирани от Vesti.bg, публикува и допълнителна информация, която е станала известна в последните дни:

► Кралицата е останала с 10 милиона лири по-малко в резултат на пандемията от новия коронавирус. Бъкингамският дворец е загубил малко над половината от годишния си доход извън държавното финансиране, след като е затворил за посетители;

► Официални представители представиха данни за служителите на кралското семейство. От тях става ясно, че 8,5% от работещите за кралицата са с етнически произход, а в "Кларънс Хаус" те са 8%. 

► Принц Хари и съпругата му Меган не искали да използват за сина си титлата "граф на Дъмбартън", заради съдържанието на "dumb" в наименованието (превод от английски - глупав, бел. ред). Родителите се страхували, че синът им може да бъде подиграван заради това.

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти