Почина известна актриса от сериала "Туин Пийкс"

r
Снимка: Getty

Американската актриса Пайпър Лори, три пъти номинирана за награда "Оскар", почина в дома си в Лос Анджелис на 91 години, съобщи Асошиейтeд прес, цитирана от БТА. На българските зрители тя е позната с участието си в телевизионния сериал "Туин Пийкс", където се превъплъти в ролята на бизнесдамата Китрин Мартел - роля, за която печели "Златен Глобус".

Лори е починала от старост, се посочва в съобщение до агенцията на мениджърката ѝ Марион Розенбърг. В него тя добавя, че Лори бе "отличен талант и чудесен човек".

f
Снимка: twinpeaks.fandom.com

Пайпър Лори в кадър от сериала "Туин Пийкс"


Тя пристига в Холивуд през 1949 г. с рожденото си име Розета Джейкъбс и скоро след това сключва договор с "Юнивърсъл-интернешънъл".

Получава сценичното име Пайпър Лори, което не харесва, и поредица от водещи роли във филми, в които се снима заедно с Роналд Рейгън, Рок Хъдсън, Тони Къртис.

Известна е с превъплъщенията си в "'The Hustler" ("Играчът на билярд") от 1961 г., "Кери" (1976 г.) и "Деца, забравени от Бога" (1986 г.), за които е номинирана за "Оскар".

Играе и в театъра, и в телевизионни сериали като "Туин Пийкс" и "Спешно отделение". Публикува готварски рецепти в "Ню Йорк таймс".

Цитати от вечния сериал "Туин Пийкс"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти