Edna силна жена на 47: незабравимите роли на Йоана Буковска

На 8 април 1977 г. в Габрово е родена прекрасната муза на българската сцена Йоана Буковска-Давидова. Майка ѝ, Велина Милчева, е журналист и кинопедагог, а вторият ѝ баща, Христо Буковски, е журналист и писател.

Йоана завършва 9-а френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ в София и НАТФИЗ в класа на проф. Снежина Танковска и доц. Андрей Баташов през 2000 г.

През годините играе в детско-юношеската театрална студия към Нов драматичен театър „Сълза и смях“, Театър 199, театър „Българска армия“ (от 2001). Има пано с отпечатъците ѝ на Стената на славата пред Театър 199 на бул. „Раковски“.

6 незабравими роли на Йоана Буковска

„Артистите имаме тази нелека задача да вдъхновяваме и отрезвяваме публиката. Това е особен баланс, който е важен да се поддържа в днешно време, защото самозабравянето и самодостатъчността води до изключване от изкуството. Изкуството е вид паралелна реалност, която ни показва накъде вървим и дали трябва да се коригираме по пътя ни. Затова и вдъхновението трябва да е ръка за ръка с отрезвяването“, казва актрисата.

През 2012 г. Йоана ражда своите близнаци Любомир и Вера. Година по-рано тя се омъжва за своя съпруг Иван Давидов.

„Най-важната роля за мен е на майка и съпруга. Уча се всеки ден. Тази роля няма начало и край, поне докато сме тук и сега“, категорична е Йоана.

А ето и още вълнуващи филми, създадени по български творби:

Какво сподели актрисата в предаването "На кафе" преди няколко мессеца, разберете във видеото горе. 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти