Нови разкрития за смъртта на Британи Мърфи

Британи Мърфи
Снимка: Getty/Guliver

Американската актриса Британи Мърфи, която почина през декември 2009 г. в дома си в Лос Анджелис на 32-годишна възраст, може и да е била убита, сочат резултатите от нова експертиза.

Преди четири години като официални причини за смъртта на Мърфи бяха изтъкнати пневмония и анемия. Пет месеца по-късно обаче почина и съпругът ѝ - сценаристът Саймън Монджак. Бащата на актрисата тогава заяви, че не вярва в съвпадения и поръча нов и независим токсикологичен анализ.

Резултатите от приключилата наскоро експертиза сочат, че е възможно съпрузите да са били отровени. Анализът на останките им показват съдържание на десет тежки метала, чиито нива в организма им са няколко пъти над допустимите. А токсините в телата им били същите, които се съдържат в отрова за мишки и насекоми.

В последните часове от живота на актрисата, нашумяла с филми като "Луди години" (1999 г.), "Нито дума" (2001 г.) и "Осма миля" (2002 г.), у нея са били налице всички симптоми вследствие на случайно поглъщане на подобен препарат, отровен както за гризачите, така и за хората - главоболие, замайване, коремни спазми, кашлица, изпотяване, загуба на ориентация, повръщане, мускулни болки, хрипове и т.н.

Таблоидите тогава твърдяха, че актрисата е починала от свръхдоза в комбинация от антидепресанти и наркотични вещества или от анорексия. "Тя не беше нито анорексичка, нито наркоманка. Няма да намеря секунда покой, докато не разкрия истината", заяви тогава бащата на Мърфи Анджело Бертолоти.

* През 2006 г. световноизвестният диджей Пол Оукънфолд записа песента "Faster Kill Pussycat" заедно с Британи Мърфи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти