Новата Уенсдей Адамс и танцът, по който всички полудяха

уенсдей
Снимка: Getty

Независимо дали сте гледали или не сте гледали новия сериал на Netflix “Уенсдей”, режисиран от Тим Бъртън, вероятно вече сте виждали известната танцова сцена от него. В нея Джена Ортега - актрисата, която влиза в образа на зловещата дъщеря от семейство Адамс - демонстрира поредица от чудати и хаотични танцови движения, които са толкова странни и пленителни, че няма как да не се запечатат в съзнанията ни.

В момента Интернет е полудял по танца, съпроводен от мелодията на песента “Тhe Goo Goo Muck” на The Cramps - хората пресъздават движенията, преоблечени като Уенсдей, и споделят общата си страст към “Семейство Адамс”.  Емблематичният момент от четвъртия епизод на сериала стана толкова популярен, че дори получи похвали не от кой да е, а от Лейди Гага. 

Припомняме ви цялата танцова сцена. Тя не издава никаква ключова информация от действието в “Уенсдей”, така че може да я видите, дори и да не сте гледали целия сериал.

Джена Ортега заслужава бурни аплодисменти за този танц, защото, колкото и изненадващо да звучи, тя не е работила с хореограф, за да създаде запомнящите се движения. Самата тя е измислила танца, комбинирайки движения от различни филмови и телевизионни класики.

“Направих хореографията сама и мисля, че е очевидно, че не съм танцьорка или хореограф,” казва скромно Ортега за изпълнението си. 

В своя публикация в Туитър, Джена изрази благодарност към онези, които са вдъхновили танца, като написа: „Благодаря на Сююси Сюус, “Rich Man's Frug” на Боб Фос, Лиза Лоринг, Лене Лович, Денис Лавант и архивни кадри на готи, танцуващи в клубове през 80-те . Помогнахте ми в това.“ Лиза Лоринг е най-известна с това, че е играла Уенсдей на 6-годишна възраст в ситкома “Семейство Адамс” от 1964 до 1966 г.

Танцът на Джена Ортега е най-големият пример за това как отдадеността ѝ позволява да се превърне в перфектния наследник на образа на Уенсдей Адамс, улавяйки уникалната, чудата, зловеща, апатична и готическа личност на дъщерята на Мортиша и Гомез.

За да създаде една запомняща се Уенсдей, Джена Ортега дава всичко от себе си - учи немски, свирене на чело и фехтовка, приема съвета на режисьора Тим Бъртън да не мига в сцените и променя изцяло походката и стойката на тялото си. 

Сериалът “Уенсдей”, който проследява тийнейджърството на Уенсдей в училището за чудати деца Невърмор и нейния осеян с препятствия път към разрешаване на опасни мистерии и любовни драми, ще бъде подновен за втори сезон в Netflix. Убедени сме, че Ортега ще разгърне още повече таланта си там. Оглеждайте се за нея, защото ще чувате името ѝ все по-често. 

Актьорите от сериала "Уенсдей" на червения килим

 

Прочети още от Известни:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти