Любимият поддържащ актьор от романтичните филми: Стенли Тучи на 60

Стенли Тучи
Снимка: Getty

Стенли Тучи е роден на 11 ноември 1960 г. в Пийксвил, Ню Йорк, САЩ. Баща му Стенли е учител в средно училище, а майка му Джоан заема административна длъжност в гимназията.  Като студент в Щатския нюйоркси университет дели стая в общежитието с Винг Реймс.

Дипломира се през 1982 г. Дебютира в киното през 1985 г. във филма на Джон Хюстън „Честта на фамилия Прици” (1985). Следват снимки в няколко епизода на „Маями Вайс”. През 1989-та участва в лентата на Джеймс Айвъри „Slaves of New York (1989)”. Следва „Бърза смяна” (1990)  с Бил Мъри, Джина Дейвис и Ранди Куейд.

Две години по-късно се снима в гангстерския „Били Батгейт” с Дъстин Хофман, а след него в двете много успешни комедии – „Бетовен” (1992) и „Прелюдия към целувка” (1992). Тучи продължава да редува веселите си роли с по-сериозни участия. Появява се в каста на една от слабите екранизации на Джон Гришам „Версия пеликан” (1993) и в романтчния „Два милиона бакшиш” (1994).

През 1996 г.заедно с Кембъл Скот режисират „Big Night”. А през 1997-ма Тучи се снима при Уди Алън в „Да разнищим Хари” и при Дани Бойл в „Луд живот”. Настъпва моментът, в който сам застава зад камерата на „The Impostors” (1998), както и да се превъплъти в Пък в „Сън в лятна нощ” (1999). През 2000 г. съпругата му Кейт Тучи ражда близнаците Николо Робърт и Изабел Кончита, същата година режисира и третия си филм „Joe Gould's Secret” (2000).

Стенли Тучи през годините

През 2001 г. е неверотен в ролята на продуцента в „Любимците на Америка” с Катрин Зита Джоунс, Джон Кюсак и Джулия Робъртс. През 2002 заедно с Тим Алън, Рене Русо, Том Сайзмор, Бен Фостър и Зоуи Дешанел под ръководството на Бари Зоненфилд работят върху „Големи неприятности”.

Същата година участва още в „Път към отмъщение” на Сам Мендес и в романтичната комедия с Ралф Файнс и Дженифър Лопес „Петзвезден романс”. След снимките във фантастичния екшън „Ядрото” (2003), се появява в „Ще танцуваме ли?” (2004), играе Стенли Кубрик в „Животът и смъртта на Питър Селърс” (2004), а в „Терминалът” на Спилбърг е шеф на „JFK”.

Стенли Тучи
Снимка: Getty

През 2005-та Стенли Тучи озвучава Хърб в „Роботи”, а в „Дяволът носи Прада” е прекрасният Найджъл. През 2007 г. режисира четвъртия си филм „Blind Date” (2007). Миналата година го гледахме в „Тайните на Холивуд” на Бари Левинсън. Междувременно се снима се и в 10 епизода на „Спешно отделение“. Тучи озвучава Сенатора в „Звездни шимпанзета” и Болдо в „Легендата за Десперо”. Познаваме го както и от филма „Джули и Джулия”, така и от филмите от поредицата „Игрите на глада“.

Стенли Тучи през годините

През април 2009 година Стенли Тучи преживява тежка загуба - съпругата му Катрин умира от рак на гърдата. В момента той отново е открил любовта в лицето на сестрата на актрисата Емили Блънт - Фелисити. През 2015-а двамата дори станаха родители.

Стенли е баща на 4 деца - 3 от покойната Катрин и 1 от Фелисити.

Стенли Тучи
Снимка: Getty

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти