Кралски меден месец: къде си почиват знатните особи след сватбата

Старинен замък, планински курорт или екзотичен остров? Вижте каква дестинация за своя меден месец са избирали някои от най-известните кралски двойки на Великобритания.

Кралица Елизабет и крал Джордж VI - 1923 г.

След като е представена през 1920 г., Елизабет отхвърля предложенията на бъдещия крал два пъти. Тя се страхува от огромната отговорност, но в крайна сметка се съгласява да стане съпруга на Джордж. Кралската двойка прекарва две седмици в Polesden Lacey, имение в Съри.

Елизабет II и Филип Монтабатън - 1947 г.

Двойката се среща най-напред през 1934 г., на сватбата на принцесата на Гърция и Дания Марина, която е братовчедка на Филип. След повече от десетилетие на ухажване, двамата официално обявиха годежа си през 1947 г. и се ожениха в Уестминстърското абатство.

Те прекараха медения си месец в "Биркхил Лодж", част от имота "Балморал" в Хемпшир и домът на чичото на Филип, лорд Монтбатън.

Принцеса Маргарет и Лорд Сноудън – 1960 г.

Те избрат за меден месец Карибския басейн, като прескачат от остров на остров с кралската яхта.

Принцеса Ан и капитан Марк Филипс – 1973 г.

Единствената дъщеря на кралица Елизабет II - принцеса Ан, се омъжи за Марк Филипс в Уестминстърското абатство. Те прекараха медения си месец на борда на кралската яхта Britannia, в плаване между островите на Карибския басейн.

Принцеса Даяна и принц Чарлз – 1981 г.

Двамата се срещат за пръв път през 1977 г. и връзката се задълбочава, когато Чарлз кани Диана за уикенд в семейната им резиденция в Балморал през 1980 г. Двайсетгодишната Даяна се жени за принца на Уелс една година по-късно.

Те прекарват медения си месец в Средиземно море, на борда на кралската яхта Britannia. После посещават Шотландия, където останалото кралско семейство се е събрало в Балморал и прекарат известно време в ловната хижа в имението. 

Снимка: netinfo

Сара Фъргюсън и принц Андрю – 1986 г.

Сара и Андрю се познават от деца, а по-късно познанството им прераства в романтична връзка, след като отново се срещат на парти в замъка Floors. Четири месеца, след като принц Андрю й предлага, те вдигат сватба.

След сватбата те също прекарват част от медения си месец на Азорските острови, а след това отиват на петдневно плаване в Атлантическия океан с кралската яхта Britannia.

Камила Паркър и Принц Чарлз – 2005 г.

Принц Чарлз и неговата първа любов и втора жена, Камила Паркър, избират за медения си месец пътешествие с яхта между гръцките острови.

Кейт Мидълтън и принц Уилям – 2011 г.

Кейт и Уилям са съученици в "Сейнт Андрю", когато стават двойка. След раздели и събирания, двойката сключва брак през 2010 г.
След сватбата си в Уестминстърското абатство, двамата са на меден месец на частен остров на Сейшелите.

Кейт Мидълтън
Снимка: Getty/Gulliver

Мегън Маркъл и принц Хари – 2018 г.

След шумната сватба Меган Маркъл и принц Хари решиха да запазят в тайна мястото, където ще прекарат медения си месец. Слуховете твърдяха, че ще бъдат в планинско имение в Канада, но след като се върнаха стана ясно, че те са ходили в Източна Африка – на сафари, мързелуване на плажове по крайбрежието и обиколки в няколко африкански държави.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти