Ще бъде грандиозно! Кои са звездните гости на Мариян Станков – Мон Дьо в „Треска за Оскари: Блясъкът се завръща“

Станислава Айви Мон Дьо
Снимка: Красена Ангелова/NOVA

За поредна година Нова Броудкастинг Груп е единствената българска медийна компания, която излъчва ексклузивно най-голямата церемония в света на киното – наградите „Оскар“. Часове преди най-звездното кино събитие на годината ни очаква специалното петчасово студио „Треска за Оскари: Блясъкът се завръща“ с водещ Мариян Станков – Мон Дьо, който заедно със Станислава Айви и Ясен Дараков ще ни отведе в Холивуд тази неделя, 27-и март, в 22:00 ч.

Няколко дни преди дългоочакваната церемония разпитахме Мон Дьо за вълнуващите му гости в неделя вечер и кои са неговите фаворити за златната статуетка през 2022 г. (Прочетете тук и интервюто със Стаси АйвиКой трябва да спечели „Оскар“ според Станислава Айви и с коя звезда би отишла под ръка на церемонията)

Какво според теб кара хората да се вълнуват всеки път покрай Оскарите?

В ерата на TikTok, YouTube и стрийминг платформите най-голямото предизвикателство е да накараш хората да гледат. Това означава, че трябва да има нещо различно в шоуто тази година, което да не е само за хората в Холивуд. Трябва да се свържете с обикновения фен на филмите. Защото всички ние гледаме „Оскар“-ите заради работата на кино елита, а не въпреки нея. Това е деликатен баланс, който се опитва да поддържа високите рейтинги, като същевременно запазва всичко, което прави „Оскар“-ите свещени и престижни.

Станислава Айви Мон Дьо
Снимка: Красена Ангелова/NOVA

Може би най-интересното ново допълнение тази година е наградата на феновете - опит да се разпознаят по-масови филми по време на церемонията. Без него от Академията може би нямаше да осъзнаят ясно, че не са номинирали в основните категории най-големите касови успехи за 2021 г., включително „Спайдър-Мен: Няма път към дома“ и „Смъртта може да почака“.

Кои лица нямаш търпение да видиш в пълния им блясък?

Били Портър, не само заради модерния разговор за половете. Смятам, че шоуто винаги е по-добро, когато в него влезе жар-птица. Защото неговите визии не са просто прищявка на един мъж да се облече в рокля.

Освен това винаги съм харесвал онези, които умеят да управляват шоуто. Това не е лесна задача. Повечето се превръщат в шутове, а всъщност трябва да са кралици.

Ако беше гост на самата церемония, коя знаменитост би избрал за свой придружител и защо?

Не обичам да фантазирам. Тази година при мъжете Бенедикт Къмбърбач, Дензъл Уошингтън, Уил Смит и Хавиер Бардем са мои категорични фаворити, а при жените Никол Кидман и Джесика Частейн. Да не пропусна и Спилбърг, предполагам, че Тимъти Шаламе също ще бъде там. Автобус ще ми трябва.

Стаси Айви и Мон Дьо в пълния си блясък за „Треска за Оскари“

Конкуренцията за тазгодишните Оскари е оспорвана, но ако зависеше от теб, на кого щеше да връчиш статуетките за актьорска игра и филм?

Уил Смит смятам, че е твърдият фаворит да спечели най-добър актьор за ролята си в „Методът Уилямс“. Във филма той играе решителния баща на младите Винъс и Серена Уилямс. Освен това Академията винаги е харесвала актьори, които играт хора от реалния живот. Да го кажем така – времето е подходящо, филмът е правилен, темата също.

При жените Джесика Частейн за „Очите на Тами Фей“. Не бях съгласен с ранния фаворит Кристен Стюарт, дори смятам, че мястото ѝ не е сред номинираните - имаше много по-добри от нея тази година.

Номинациите и този път не минаха без пренебрегване на някои изпълнения – за кой пропуск на Академията съжаляваш най-много?

Катрина Балф и нейната великолепна игра в „Белфаст“ са големият пропуск тази година. Дори Лейди Гага в „Домът на Гучи“. Тя всъщност е единственото хубаво нещо в тази фалшива опера за модната династия.

Има редица имена, които не са получавали „Оскар“, а заслужават – ако можеше, на кого щeше да дадеш статуетка със задна дата?

В неделя една такава несправедливост ще бъде поправена – Уил Смит. Истински вярвам в това. Иначе Ралф Файнс, Анджела Басет, Сигорни Уивър, Анет Бенинг, Глен Клоуз, Джейк Джиленхол, Брадли Купър.

Какво да очакваме от студиото „Треска за Оскари: Блясъкът се завръща“, което ще се излъчва по NOVA?

Ще бъдем 5 часа на живо по NOVA преди церемонията по KINO NOVA. В студиото при нас ще гостува Мартин Христов – българинът, който беше номиниран тази година за БАФТА.

В неделя пред журналиста Ивелина Кунчева говори Линда Даутс – тя оглавява екипа на филма „Очите на Тами Фей“ и е фаворит на критиците и букмейкърите тази година за „Оскар“ в категорията „Грим и прически“. Линда разказва за това какво е да превърнеш Джесика Частейн в телеевангелистката Тами Фей Бейкър.

Категориите ще бъдат презентирани от шест емблематични лица на NOVA. Владимир Пенев, Орлин Павлов, Гала, Галя Щърбева, Румен Бахов и Никол Станкулова, която се връща на екран по време на майчинство само заради „Оскар“-ите.

Тази година „Оскар“-ите ще отбележат две иконични годишнини: 60 години Агент 007 и 50 години „Кръстникът“. Ние също ще го направим. Предлагаме ви един неконвенционален и смислен поглед от Ивайло Цветков-Нойзи и Мария Игнатова. Ще ви срещнем и с един от най-големите фенове на „Кръстникът“ в България.

Звездните ни коментатори са Луиза Григорова, Владимир Михайлов, Виктор Божинов, Кристина Патрашкова, Ники Кънчев, Михаил Дюзев, Драго Симеонов. А когато започне най-голямото модно ревю на планетата – Червеният килим, в студиото влиза топ-дизайнера Невена. Освен това сме ви подготвили и срещи с Тео Ушев и Владимир Тодоров. Ще ви разкажем за проклятието на „Оскар“-ите и ще се забъркаме в теориите на конспирациите.

Ясен Дараков се връща у дома и тази година той ще е единствения български журналист, който ще бъде на Червения килим и отново очакваме да ни срещне с А-отборът на Холивуд. Стаси Айви ни готви една ексклузивна среща, която все още пазим в тайна и, разбира се, няма как да не бъде част от коментарните панели. Освен това и тази година тя ще ни дава последната информация за подготовката на звездите и как България гласува в анкета на NOVA за своите любимци.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти