Българският актьор с номинация за БАФТА 2022, за когото не сте разбрали

Мартин Христов
Снимка: Instagram @martyn_hristov/Getty

Оказва се, че Мария Бакалова не е единственото българско присъствие на червения килим този сезон.

Вече ви разказахме за речта на 25-годишната актриса на наградите „Изборът на критиците“ в Лос Анджелис (припомнете си тук), но в същата вечер друг актьор от България отпразнува свое постижение.

Мария Бакалова на наградите „Изборът на критиците“ 2022

Мартин Христов мина по червения килим на наградите БАФТА, още познати като британските Оскари. Причината е главната му роля в „Три заседания на чрезвичайния комитет“, номиниран в категорията за Най-добър късометражен британски филм. С български екип пред камерата, лентата използва метафори, за да разгледа темите за Брекзит и демокрацията.

Вижте още снимки на Мартин в галерията тук >>>

Новината за появата на 28-годишния българин в Лондон съобщиха от продуцентската компания и кастинг агенция JupiterLight Media, представляваща не само Мартин, но и други източноевропейски таланти, сред които Мария Бакалова.

Мартин Христов завършва Театралния колеж „Любен Гройс“ и става част от трупата на Сатиричен театър „Алеко Константинов“, където играе и в момента. Актьорът има номинация „Икар“ за ролите си на Хайме и Хосемари в спектакъла „Хамелин“ на Сатирата, а там можем да го гледаме в представленията „Сатирично кабаре“, „Ветрилото на лейди Уиндърмиър“, „Провинциални анеккдоти“ и „Смях на сбогуване“.

Кой заблестя на наградите БАФТА 2022

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти