Кой трябва да спечели „Оскар“ според Станислава Айви и с коя звезда би отишла под ръка на церемонията

Станислава Айви Мон Дьо
Снимка: Красена Ангелова/NOVA

За поредна година Нова Броудкастинг Груп е единствената българска медийна компания, която излъчва ексклузивно най-голямата церемония в света на киното – наградите „Оскар“. Часове преди най-звездното кино събитие на годината ни очаква специалното петчасово студио „Треска за Оскари: Блясъкът се завръща“ с водещ Мариян Станков – Мон Дьо, който заедно със Станислава Айви и Ясен Дараков ще ни отведе в Холивуд тази неделя, 27-и март, в 22:00 ч.

Няколко дни преди дългоочакваната церемония се допитахме до Стаси Айви относно нейните фаворити за златната статуетка през 2022 г., магията на най-престижните награди и какво да очакваме от студиото в неделната вечер.

Какво според теб кара хората да се вълнуват всеки път покрай Оскарите?

Оскарите са черешката на всеки филмов сезон, те са причината много творци да се захванат с този толкова труден бизнес и хубавите истории да получат своето заслужено признание. Хората се вълнуват да видят любимите си звезди в пълния им блясък и да преживеят този момент с тях.

Гледам наградите „Оскар“ на живо и не спя цяла нощ, откакто се помня. Спомням си, когато Мел Гибсън и „Смело сърце“ спечилиха своите награди, бях на 13 години по пижама и искрено развълнувана. И това се случва всяка година, където и да съм по света – София, Лондон или Ел Ей. Само пижамата я заменям от време на време.

Станислава Айви Мон Дьо
Снимка: Красена Ангелова/NOVA

За разлика от пандемична обстановка миналата година, през 2022 наградите на Академията се връщат към традиционния си начин на провеждане – изцяло в „Долби Тиатър“. Кои лица нямаш търпение да видиш в пълния им блясък?

Бяха трудни две години за човечеството и не става кой знае колко по-лесно, но се радвам, че церемонията се завръща към блясъка, който е основа на тези награди. Част от моите любимци за номинирани тази година – Джесика Частейн, Кенет Брана, Уил Смит. И чакам с нетърпение да има изненади, много обичам, когато не се случва всичко, което съм предположила.

Ако беше гост на самата церемония, коя знаменитост би избрала за свой придружител и защо?

Джак Никълсън или Леонардо Ди Каприо - смятам, че с тях никога не е скучно!

Конкуренцията за тазгодишните Оскари е оспорвана, но ако зависеше от теб, на кого щеше да връчиш статуетките за актьорска игра и филм?

Смятам, че Джесика Частейн и Уил Смит ще вземат своите статуетки напълно заслужено. А моите филми тази година са двете най-човешки истории – “CODA” и „Белфаст“. Който и да е от тях, ще съм много щастлива.

Номинациите и този път не минаха без пренебрегване на някои изпълнения – за кой пропуск на Академията съжаляваш най-много?

Катрина Балф и Джейми Дорнан от „Белфаст“. Катрина заслужаваше много повече да бъде сред номинираните, за сметка на Кристен Стюарт например.

Стаси Айви и Мон Дьо в пълния си блясък за „Треска за Оскари“

Има редица имена, които не са получавали „Оскар“, а заслужават – ако можеше, на кого щeше да дадеш статуетка със задна дата?

Бих дала на Мартин Скорсезе и Леонардо Ди Каприо много по-рано и със сигурност на „Три билборда извън града“ вместо на „Формата на водата“, колкото и да харесвам Гийермо Дел Торо. „Три билборда извън града“ е един от любимите ми филми.

Какво да очакваме от студиото „Треска за Оскари: Блясъкът се завръща“, което ще се излъчва по NOVA?

Много блясък, интересни гости, информация за най-важното, срещи от първо лице и една страхотна атмосфера, в която ние ще се забавляваме и се надяваме това да се предаде и на зрителите. Наградите „Оскар“ са събитие, което не трябва да се пропуска и ние ще ви доближим максимално до него с всичко, което сме подготвили, и, разбира се, церемонията веднага след това.

В студиото ще видим някои от най-популярните български актьори, режисьори, продуценти и кинокритици у нас и зад океана, за да коментират актуалните новини около подготовката на церемонията, червения килим и номинациите в звездната нощ.

Освен най-любопитното около филмовото събитие на годината, Станислава Айви ще проследи и какви са прогнозите на зрителите, които ще могат да гласуват за своите фаворити в специално създадената анкета на сайта www.nova.bg. Ясен Дараков ще е единственият български журналист на червения килим и ще даде на българската публика ексклузивни срещи с отличниците на Холивуд.

Веднага след края на студиото „Треска за Оскари: Блясъкът се завръща“ в 3:00 ч., по филмовия канал KINO NOVA зрителите ще могат да проследят на живо звездната церемония по раздаване на наградите „Оскар“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти