Талантливата, фаталната, грижовната: Катрин Зита-Джоунс на 53

Катрин Зита Джоунс
Снимка: Getty

Катрин Зита-Джоунс се ражда в Суансий, Уелс, на 25 септември 1969 г. Бъдещата актриса, която още от 4-годишна възраст играе на сцена, е отгледана в семейството на шивачка и собственик на фабрика за сладки изделия. Кръстена е на своите баби – Зита Джоунс и Катрин Феър.

Дебютът си на екран прави във филма „1001 нощ“ на Филип де Брока – адаптация на „Хиляда и една нощи“, разказана през гледната точка на Шехерезада. За съжаление, лентата не се представя добре нито в бокс офиса, нито сред критиците.

Разгледайте тук как Катрин Зита-Джоунс се променя през годините:

Катрин Зита-Джоунс през годините

Следват участия в приключенски филми, но Катрин не харесва това, че британската публика започва да я възприема като „красивото момиче трофей“. Затова следващият ѝ ход е да се премести в Лос Анджелис, където поставя ново начало на кариерата си.

През 1996 г. излиза „Фантомът“. Именно там Стивън Спилбърг я забелязва и препоръчва на Мартин Кембъл, на когото тогава предстои да режисира „Маската на Зоро“. Той се превръща в големия холивудски пробив на Катрин Зита-Джоунс, която през 2005 г. отново влиза в образа на Елена за продължението на филма, озаглавено „Легендата за Зоро“.

Катрин Зита Джоунс
Снимка: Getty

В края на 90-те следват няколко успешни заглавия за британката като „Клопка“ и „Трафик“, който ѝ носи „Златен глобус“ за поддържаща актриса. През 2002 г. излиза хитовият мюзикъл на Роб Маршал „Чикаго“, а с ролята на Велма Кели на следващата година Катрин-Зита Джоунс си спечелва награда „Оскар“ за Най-добра поддържаща актриса.

Сред ролите на Катрин Зита-Джоунс от последните години са „Без резервации“, „Рок завинаги“, „Кокаиновата кръстница“ и др. Тя значително намалява участията си след като е диагностицирана с биполярно разстройство, а около 2010 г. изпитва и депресия заради заболяването на съпруга си, който тогава се бори с рак.

Катрин Зита Джоунс
Снимка: Getty

Актрисата е омъжена за своя колега Майкъл Дъглас, с когото споделят една и съща рождена дата, но с 25 години разлика.

Запознава ги Дани Де Вито по време на Филмовия фестивал в Довил през август 1998 г., когато тя е на 28,  а той – на 53 г. За онази нощ актьорът споделя пред “Hollywood Reporter”: „Погледнах я и казах: „Катрин, аз ще бъда бащата на твоите деца“.

Разгледайте тук как Катрин Зита-Джоунс се променя през годините >>>

Двамата се женят през ноември 2000 г. и са родители на момче и момиче – Дилън Майкъл, роден през август 2000 г., и Карис Зита, която посрещат през април 2003 г.

Катрин Зита Джоунс
Снимка: Getty

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти