Сега и завинаги: как се поддържа любовта жива, с участието на Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас
Снимка: Getty Images / Guliver

Сега и завинаги: как се поддържа любовта жива, с участието на Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас

Участието на Катрин Зита-Джоунс в "Маската на Зоро" беше големият пробив в нейната кариера и смело можем да кажем, че именно тогава бялата птичка ѝ каца на рамото. А тя не само успя да я хване, но и да се грижи за нея още години наред. 

Не само филмовите критици, продуценти и публиката е впечатлена тогава от нея и ролята ѝ като Елена в класиката от 1998 година.

Майкъл гледа блокбъстъра на частна прожекция и остава запленен от красотата на дълбоките кафяви очи на актрисата. 

"Той все казва, че се е влюбил в мен в секундата, в която ме е видял на екрана", припомня си с усмивка Катрин. 

И от там започва всичко... Двойката се среща за първи път през есента на червения килим на Филмовия фестивал в Довил същата година. Катрин е там, за да представи "Зоро", а Майкъл - своя трилър "Перфектното убийство".

"Първият път, когато го видях, беше в лобито на хотела. Той мина точно покрай мен, носейки стиковете си за голф.", спомня си актрисата.

Снимка: Getty/Images

Двамата са настанени един до друг на вечеря и веднага стопяват ледовете, след като откриват, че са родени на една и съща дата. Искрите на любовта пламват веднага. 

"Аз имах мисия, нямам и капка съмнение в това. Първият път, в който видях Катрин беше неописуем.", споделя Майкъл. 

Същата вечер той ѝ казва нещо, което разтърсва света ѝ из основи: "Искам да бъда баща на децата ти."

Така сагата започва. Двамата излизат, разбира се - напълно тайно от всички. В началото нещата вървят доста бавно. "Знаех, че това е нещо специално, казва Катрин, но заради естеството на работата ни и постоянните ангажименти, успяхме да се целунем чак след 9 месеца."

За първи път са забелязани заедно пез 1999 по време на премиерата на трилъра с нейно участие "Клопка".

Същата вечер Катрин съвсем открито заявява на репортерите: "Майкъл е на премиерата тази вечер, защото искаме публично да заявим, че сме заедно.", а той допълва: "А аз съм един изключително щастлив мъж."

Година след първата си среща двамата празнуват заедно рождените си дни - тя става на 30, а той - на 55, в голям клуб в Ню Йорк. 

По някое време Майкъл вдига тост и с усмивка на лице споделя, че от момента, в който среща Катрин до днешна дата, тя е най-специалнта жена в живота му. 

И все пак... няма още пръстен, няма бяла рокля и обещания за вечна вярност. Но защо? Съпругата на Майкъл, Диандра, за която той остава женен 22 години, все още е неговата законна половинка. Бившата двойка, която има син - Камерън - се разделя през 1995, но разводът им по това време все още не е финализиран. "Преди Майкъл да се ожени отново, той трябва да се разведе с мен или да стане мюсюлманин и да има две съпруги.", казва Диандра тогава. 

Снимка: Getty/Images

И ето... на Нова година същата година Майкъл застава на едно коляно, докато двамата с Катрин са в Аспен, и пожелава ръката ѝ. 

Тогава тя вече е бременна с първото им дете. Дилан Майкъл се ражда на 8 август, а бременността ѝ е успешно прикрита, докато участва във филма "Трафик".

Веднага след като разводът на Майкъл е факт, на 18 ноември 2000 година, холивудската двойка се венчае пред очите на множество приятели, включително и такива от филмовите среди, сред които са Голди Хоум и Дани ДеВито.

 

A little lovin' and dancin' #TBT

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

След сватбата Катрин се превръща в единствената звезда сякаш на червения килим, а Майкъл не може да е по-горд със съпругата си, след като тя печели Оскар за ролята си в "Чикаго".

Междувременно Майкъл решава да си почине и да отдели повече време на личния си живот. Нещо, от което не може да бъде по-щастлив.

"Заради разликата във възрастта ни, ние сме и на различни етапи в кариерата си. А това е чудесно - няма борба за надмощие и показност между нас.", казва Майкъл. Седмици по-късно дъщеря им Карис Зита се появява на бял свят. 

Двойката решава да се установи на Бахамите, където имат идиличен живот - голф, плаване и разходки по плажа. Двамата се наслаждавам невероятно много на уединението, която могат да имат. 

Дори и да ви дадох достатъчно доказателства, че двамата са един за друг, мисля, че още няколко няма да са в излишък, нали така? Майкъл и Катрин имат много идентично чувство за забавление и радост, което кара разликата във възрастта ми да се изпари. "Докато някой не ми каже, че той е с 25 години по-възрастен, дори не мисля за това.", казва актрисата. 

Снимка: Getty/Images

Катрин винаги е била близо до сина на Майкъл - Камерън, който им създава проблеми през годините и то не малко. Дълго време той е пристрастен към наркотиците, а когато през 2007 му отправят обвинение за разпространение на наркотични вещества, актрисата му дава пълната си подкрепа като пише лично на съдията по случая. Тя споделя с него, че нейният доведен син е един изключителен брат и го определя като "грижовен и заслужаващ доверие човек."

По време на раздаването на наградите Тони през 2000 година Катрин взима статуетка за ролята си в бродуейския мюзикъл "A Little Night Magic". Когато се качва на сцената, за да вземе наградата си и да благодари, тя отправя доста необичайно послание: "Виждате ли този мъж там? Той е филмова звезда, а аз имам щастието да спя с него всяка нощ."

Снимка: Getty/Images

Разбира се, всички остават изненадани от смелостта на Катрин, дори самата тя. "Сега, като се замисля, това не беше най-непредставителното нещо, което можех да кажа, но когато се качих на сцената, бях толкова учудена, че връзката между мозъка и устата ми просто изчезна. Знаех какво казвам, даже сама се порицах на секундата, но не можех да се спра. Това, което казах за Майкъл излезе от сърцето ми и все пак още не мога да повярвам, че там горе бях аз и се изпуснах така."

По-късно същата година за двойката предстои труден момент на изпитание, когато Майкъл бива диагностициран с рак на гърлото. "Най-трудното нещо, което трябваше да видя, беше умората на Майкъл. Той никога не усеща изтощение, той винаги е бил невероятно силен." Двойката не позволи това да ги раздели и заедно преминаха през ужсната диагноза и трудното лечение. 

Майкъл прави всичко възможно, за да се излекува и възстанови и след редица химо- и радиотерапии той се появява на червения килим за премиерата на втория филм за Wall Street. "Лекарите, които се грижат за мен са оптимисти. Аз съм оптимист. Животът продължава, това беше просто една глава от него.", казва Майкъл на репортерите. 

Майкъл не позволява на болестта си да вземе най-доброто от него и продължава да прекарва времето си с Катрин и децата си. Те са заедно в Дисниленд, на екскурзии и се зареждат с енергия един друг. 

Майкъл и Катрин винаги са били един до друг, при каквито и да е обстоятелства. Но двамата преминават през труден период през 2013 година, когато за малко се разделят поради стреса, през който минават заради болестта на Майкъл и биполярното разтройство на Катрин. 

Снимка: Getty/Images

Двойката се събира няколко месеца по-късно и успешно преминава по килима към премиерата на "Библотеката" в Ню Йорк през 2014. Тогава Майкъл споделя, че двамата са по-силни от всякога и че е влюбен в жена си дори още повече. 

Майкъл и Катрин изглеждаха по-щастливи от всякога през ноември 2015, когато отбелязаха 15 години брак зад гърба си.  Днес и двамата са с усмивка за бъдещето, което ги очаква. 

По-щастливи от всякога, по-силни заедно и завинаги любов като на кино: Честит рожден ден на Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас!

 

Backstage at #CarnegieHall. Just about to sing "Didn't We" by Jimmy Webb. Love and support from my husband, such a special night.

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти