Експерт по четене на устни разкрива какво са си казали Кейт и Уилям при неловкия последен ангажимент с Меган и Хари

Уилям Кейт Хари Меган
Снимка: Getty

Кралският историк Робърт Лейси хвърля повече светлина върху отношенията между принц Уилям и принц Хари в новата си книга – „Битката на братята“ (“Battle of Brothers”). Биографията не подминава и последното общо събитие на „фантастичната четворка“ (както още наричат Кейт, Уилям, Меган и Хари) в Деня на Общността на нациите през март.

► Меган Маркъл се сбогува дръзко и елегантно на последния си кралски ангажимент с принц Хари

Още тогава мнозина наблюдатели отбелязаха хладното поведение между двете кралски двойки в Уестминстърското абатство, които не разговаряха помежду си.

Уилям Кейт Хари Меган
Снимка: Getty

Робърт Лейси уточнява, че след решението на херцога и херцогинята на Съсекс да се оттеглят от задълженията си, двамата не са били разпределени да влязат в църквата редом до останалите висши членове на кралското семейство. Вместо това, още по време на последния си публичен ангажимент като такива, двамата е трябвало да заемат места по реда, който важи за гостите.

Според твърденията Хари е бил разстроен от този факт, а Уилям решава да бъде солидарен, като пропуска влизането в Уестминстърското абатство заедно с кралицата, за да се настани по-рано заедно със съпругата си. Въпреки този жест обаче, програмите за събитието вече са разпространени, а всички са информирани за промяната в реда, която засяга Меган Маркъл и принц Хари.

„Единственият проблем беше, че 2000 листовки вече бяха разпространени сред абатството, обяснявайки, че Уилям и Кейт ще влязат и ще процедират заедно с основната кралска компания - без Хари и Меган изобщо да се споменават“, заявява Лейси. „И така, пренебрегването им беше черно на бяло – и можеше да се види от всички.“

Относно паметния Деня на Общността на нациите тази година Робърт Лейси пише: „Не би могло да се каже, че двамата братя са положили някакви големи лични усилия, за да осъществят контакт, щом се озоваха настанени близо един до друг.“

Въпреки това се оказва, че репликата на принц Уилям към Кейт Мидълтън, уловена тогава от камерите, няма нищо общо със семейните отношения. „Цялото това ръкостискане е странно“, казва херцогът на Кеймбридж. „След това ще трябва да сложим много гел за ръце.“

Кралският историк нарича тези думи „най-дългото свързано изречение, което гледащите телевизия експерти по четене на устни са били способни да разберат“. Мнението на Уилям е разбираемо предвид пандемията, заради която малко по-късно гражданите на Великобритания също трябваше да се изолират у дома. 

Разкрития за кралското семейство от биографията на Меган и Хари „Да намериш свободата“

Робърт Лейси, който е и консултант към сериала „Короната“, твърди, че отношенията между братята все още са напрегнати. Нещо повече – ако скоро не се подобрят, според него това може да остави завинаги отпечатък върху монархията.

„Някои казват: „О, няма значение. Ще премине.“ Но не това ще кажат историците след десет години“, споделя по-рано Лейси. „Ако това разединение между братята не бъде излекувано по някакъв начин, то ще застане редом до кризата с абдикацията (на крал Едуард VIII през 1936 г. – бел. ред.) и смъртта на Даяна като една от травмите, променили монархията. Има време да променим нещата в положителна посока, но в момента дворецът не работи в тази посока“, обяснява кралският историк.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти