Златното правило на кралица Елизабет, което Кейт Мидълтън нарушава

Да бъдеш част от кралското семейство е свързано с множество правила – от етикет на обличане до протокол по време на пътуване. Но най-необичайни са може би правилата на кралското семейство относно храненето, които забраняват определени продукти и ястия.

Смята се, че покойната кралица Елизабет Втора никога не е разкривала публично любимата си храна и през цялото време на своето управление е запазвала мълчание относно кулинарните си предпочитания, пише британското издание HELLO.

Храните, които за забранени на кралското семейство

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън обаче на няколко пъти е нарушавала традицията на покойния монарх - и често е изключително открита за любимите си храни и удоволствието да готви у дома заедно със своите деца Джордж, Шарлот и Луи.

Елизабет обаче е предпочитала да запази любимата си храна в тайна, защото не е искала да ѝ сервират едни и същи ястия по време на всяко официално събитие. Всички можем да се съгласим, че твърде много дори от нещо любимо може да ни омръзне.

Пред британското издание Telegraph Гордън Рейнър, бивш кралски кореспондент, веднъж споделя, че е научил този факт от член на кралския персонал. „Както един от служителите ѝ ми каза: „Ако тя каже, че има любимо ястие, никога няма да ѝ сервират нещо друго“, коментира той.

Принцеса Кейт наруши златното правило за храна на кралицата през 2018 г. по време на посещението си в болница Great Ormond Street, където разговаря с четиригодишния Рафаел Чана от Източен Престън, който по това време чака за сърдечна трансплантация.

Рафаел разкрива, че харесва маслини, а Кейт отговаря: „И аз ядях много, много маслини, когато бях малкал.“ Когато младият пациент добави, че харесва и паста, съпругата на принц Уилям разкрива за дъщеря им: „Шарлот също харесва паста“.

Общите моменти на кралица Елизабет и Кейт Мидълтън

Кралицата може да не е била склонна да споделя любимите си храни, но за разлика от нея принцесата на Уелс не прикри любовта си към кърито и пикантните храни, когато бе на посещение в Шотландия с принц Уилям.

Кралската особа беше попитана дали прави къри у дома, на което тя отговори: „Да, обичам го“, а принц Уилям се засмя и добави: „Тя обича да има подправки. Аз – не толкова.“

Въпреки нежеланието на кралицата да говори за любимото си ястие, има едно лакомство, на което знаем, че Нейно Величество не е можела да се насити. „Кралицата е пълен шокохолик“, разкрива бившият кралски готвач Дарън Макгрейди.

„Шоколадовата бисквитена торта е единствената торта, която се качва на кралската трапеза всеки ден, докато не изчезне всичко – понякога това означава, че я следва в замъка Уиндзор за уикенда“, казва Дарън за HELLO.

Той споделя още: „Спомням си, че като млад готвач веднъж пътувах от Падингтън до Уиндзор в петък сутрин с полуизядена шоколадова бисквитена торта, опакована спретнато и плътно в бисквитена форма и увита във фолио, кацнала на коляното ми, а аз се страхувах, че ще загубя или изпусна това нещо! Беше любимото ѝ. Когато принц Уилям я опита за първи път, му хареса, и след това я поиска за сватбена торта.“

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти