40 години по-късно: Как изглеждат днес звездите от сериала "Октопод"

ф
Снимка: Getty, imdb

Помните ли онези времена, в които българският зрител не беше преситен от всевъзможни телевизионни развлечения и следеше с огромно нетърпение само 1-2 хитови сериала от огромния си като кутия телевизор, покрит с дантелка? Един от онези големи телевизионни хитове на 80-те беше „Октопод“.

Италианският криминален сериал се състои от десет сезона, излъчени между 1984 г. и 2001 г. и бързо придобива световна популярност. Сюжетът му се върти около ожесточената, но неуспешна борба на италианската полиция с мафията.

Напрегнатата телевизионна драма имаше изключителен успех в СССР, където се появи по държавната телевизия през 1986 г. и в България, където също се появи в края на 80-те години на миналия век, предлагайки на зрителите несравнима тръпка и мрачна драма отвъд границите на Желязната завеса. "Октопод" също е показван през 1987–1988 г. в комунистическа Албания, където се превръща в огромен хит.

Огромният интерес за зрителите от България беше продиктуван и от една друга, съвсем сантиментална причина - големият ни актьор Стефан Данаилов беше част от актьорския състав на "Октопод" в ролята на мафиотския бос Назарено „Нуцо“ Марчиано.

И до днес "Октопод" си остава култов сериал, чиито герои и сюжет са проникнали в културата, езика и обществото. Нека видим как изглеждат сега някои от звездите на сериала:

Как изглеждат днес звездите от сериала "Октопод"

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти