Интервю със Стефания Колева

Стефания Колева
Снимка: Личен архив

Мария Николова

Стефания Колева е Edna от най-чаровните български актриси. Познаваме я не само от театралната сцена, но и от филмовите продукции, в които е участвала.

Стефания е представител на зодиакалния знак Лъв, има 10-годишна дъщеря Катерина. За нейния личен свят, за професията, семейството и участието ѝ в предаването "Като две капки вода", с нея поговори нашият редактор Мария Николова.

Е, не пропуснахме да разберем и нейните тайни за добра фигура, както и за красива визия.

Ето и цялото интервю със Стефания:

Мария Николова: Здравей, Стефания! Разкажи ни как обичайно преминава един твой ден?

Стефания Колева: С грижите около дъщеря ми, с професионалните ангажименти, с приятелите и семейството ми. Когато имам представления в театъра, обикновено е малко по-напрегнато, но винаги съм съумявала да съчетавам личния си живот с работата ми и да балансирам успешно между тях. В момента пък съм се отдала основно на трескави репетиции за представянията ми в "Като две капки вода".

М. Н: В кои представления можем да те гледаме през този театрален сезон?

Стефания: На сцената на Народния театър участвам във "Веселите уиндзорки" от Уилям Шекспир, в "Херкулес и Авгиевите обори" от Фридрих Дюренмат, както и в "Животът е прекрасен" по Николай Ердман, който силно препоръчвам. А в Младежкия театър можете да ме видите в "Красиви тела" от Лора Кънингам.

М. Н: Коя мечтана от теб роля все още не си изиграла на сцената?

Стефания: Честно казано, никога не съм мечтала за някое конкретно превъплъщение. Надявам се, че някой ден просто ще се появи Edna роля, която ще ме грабне, много ще ми харесва и ще я чувствам толкова моя.

М. Н: Каква е твоята тайна за добра фигура?

Стефания: Всичко е въпрос на тренинг и баланс. Човек трябва да знае границите си и да не прекалява, да не излиза извън тях. Подходящата храна и движението също имат решаващо значение.

М. Н: А какви грижи полагаш за външния си вид?

Стефания: Като всяка Edna жена, имам съвсем обикновени ритуали за красота. Използвам био козметика, също така забелязвам положителни резултати от употребата на арганово масло.

М. Н: Какви са впечатленията ти от "Като две капки вода"?

Стефания: Искрено, много ми харесва. Всички са изключително забавни. Идеята на самото шоу е наистина позитивна, липсва това съревнование и съперничество. Допада ми това, че всички участници научаваме и откриваме нови неща за себе си – и по време на репетициите, и по време на грима, и по време на самото шоу.

За мен специално предаването е много актьорско, а аз с всяко изминало представяне преодолявам все повече и повече притеснението си от пеенето и от микрофона.

М.Н: Има ли приятелство в актьорските среди и кои са твоите приятели сред актьорската гилдия?

Стефания: Поддържам близки отношения с Иван Бърнев. С Карла Рахал пък се познаваме от студентските ни години. Също така и с Ваня Щерева, въпреки че тя вече се изявява в друго амплоа.

М. Н: В какви ценности би искала да възпиташ дъщеря си Катерина?

Стефания: Да бъде смела! Да може да взима решения самостоятелно и да ги отстоява, дори и някога да са неправилни. Да има самочувствие, да е честна, умна. Да бъде широко скроен човек и да не се страхува.

М. Н: Тя има ли артистични заложби? Би ли желала и тя да тръгне по твоите стъпки?

Стефания: Не мога да преценя все още. Тя е много жизнерадостна, импулсивна и музикална. Освен това, притежава и чувство за хумор. Но тепърва ще се разбере по какъв житейски и професионален път ще поеме.

М. Н: В шоуто "Като две капки вода" се справяш добре с пеенето. Замисляла ли си се някога да се пробваш и в музиката?

Стефания: Не, не съм. Пеенето ми е много приятно, дори по време на репетициите научавам много нови неща за овладяването на гласа. Но засега това е всичко около мен, свързано с музика.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти