Хвърлиха яйца по Чарлз и Камила, докато двойката трябваше да открие статуя на Елизабет Втора

колаж Чарлз Трети Камила яйце
Снимка: Getty

Кралят на Великобритания и кралицата консорт бяха посрещнати с неприятна изненада в Йорк.

Въпреки дъжда мнозина жители на града се бяха събрали пред портата Микългейт Бар, за да приветстват двойката в днешната сряда. Един от тях обаче не се беше застанал в тълпата със същите добри намерения.

Пристигайки в града, Чарлз Трети и съпругата му Камила се озоваха в компанията на местни лидери, а мъж се опита да хвърли яйца по краля, разказва британското издание HELLO. И трите опита на протестиращия се оказаха неуспешни, а кралската двойка беше отведена.

Според наблюдатели човекът е протестирал срещу робството в историята на Великобритания. Тълпата наоколо обаче бързо се е насочила към него с викове: „Засрами се“.

Полицията е реагирала бързо, задържайки мъжа и отстранявайки го от събитието. Това е предизвикало още по-шумни възгласи от събралата се тълпа, скандираща: „Бог да пази краля“.

За щастие, инцидентът не е помрачил настроението на Чарлз и Камила. В днешния втори ден от посещението си в графство Йоркшир кралят откри статуя на покойната си майка в Йоркската катедрала. Внушителната двуметрова скулптура тежи 1,1 тона, научаваме още от HELLO, а в града има планове за кръщаване на площад на името на Елизабет Втора.

По време на речта си в Йоркската катедрала, британският монарх каза: „Покойната кралица винаги е била бдителна за благосъстоянието на своя народ. Сега нейният образ ще бди над това, което ще стане площад „Кралица Елизабет“ за векове напред.“

Вижте снимки от събитието в галерията тук:

Крал Чарлз откри статуя на Елизабет Втора в Йорк

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти