„Това е лудост“: Хайди Клум проговори за опасната диета, на която дължи фигурата си

Знаменитостите са свикнали с това, че в медиите и онлайн пространството често може да се появят неверни твърдения за тях. Обикновено те избягват да опровергават всеки слух, който се носи по техен адрес.

Когато обаче имената им се свързват с информация, която може да застраши здравето на други хора, е добре да изразят мнението си. Точно това направи моделът Хайди Клум по повод публикации, които твърдят, че тя яде само по 900 калории на ден.

В сряда Хайди и София Вергара, които са част от журито на „America's Got Talent“, разговаряха с Брайс Сандър от ET след премиерата на новия сезон на шоуто.

В интервюто 50-годишният супермодел говори за крайната диета, като преди това тя вече направи официален коментар чрез профила си в социалните мрежи.

„Буквално никога не съм броила калории!“, категорична е Хайди. „Просто мразя, когато хората лъжат така, защото има толкова много хора, които следят или четат това и си казват: „О, тя прави това, така че вече и аз ще ям само по 900 калории“, добави Клум. „Искам да кажа, това е повече от глупост.“

Актрисата София Вергара остана изненадана от новината за опасната диета.

хайди клум
Снимка: Getty

„Това не е вярно, защото идваш в съблекалнята ми и ядеш от моите неща, [например] моите сандвичи и други неща“, каза Вергара.

Хайди Клум поясни, че е свикнала с неверни слухове и публикации за себе си и се е научила да ги игнорира, но смята, че е важно да говори открито по този въпрос заради въздействието, което подобна информация може да има върху други хора.

„Когато става дума за здравето на други хора, имам чувството, че трябва да се намеся и да кажа „Чакайте малко“, споделя Клум. „Дори не ми пука за мен самата, пука ми за всички, които ще прочетат това и вероятно ще отслабнат драстично. Защото 900 калории, това е лудост! Бих била слаба като клечка за зъби [с подобен режим].“

хайди клум
Снимка: Getty

„Не ме интересува, ако казват други глупости, но тук става дума за здравето на хората,“ добави Клум. „И други хора могат да си причинят проблеми със здравето, ако се опитват да го спазват.“

Оказва се, че в интернет съществуват много публикации относно въпросната диета, която е била приписана на Хайди. Според режима човек трябва да яде три пъти дневно, приемайки по 300 калории с всяко хранене, а при глад да се консумира вода и кафе без захар.

Консумирането на толкова малко калории дневно обаче категорично е вредно за здравето, смятат специалисти. За безопасна загуба на тегло жените не трябва да консумират по-малко от 1200 калории на ден, докато мъжете трябва да ограничат приема си до поне 1500 калории.

Храненето под препоръчителния дневен калориен прием има множество странични ефекти. Някои от тях включват умора, запек или диария, гадене, сухота в устата, спазми, главоболие и замаяност, както и чувство на силен глад.

Въпреки че тези симптоми могат да изчезнат след няколко седмици, диетата може да доведе до продължителни и опасни странични ефекти, като храносмилателни проблеми, кожни заболявания, анемия и камъни в жлъчката.

През 2018 г. Хайди Клум говори с ET за това как поддържа невероятното си тяло. Тя залага на здравословната и домашно приготвена храна, като обаче никога не е била привърженик на крайните лишения.

хайди клум
Снимка: Getty

„Започвам със смутита и правя три основни дневни хранения. Но всъщност последното ми хапване е в 18:00“, разкри Клум. „Ям с децата си. Мисля, че това също помага малко. Не ям в например 8 или 9 вечерта, защото когато направите това и след това изпиете няколко чаши вино, тогава всичко остава в стомаха ви, когато си легнете. Мисля, че когато хапнете малко по-рано, има време за храносмилане и е малко по-добре за тялото ви.“

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти