"Чувствам се свободна": Елен Колева за влиянието на хипнозата върху живота ѝ

Хипнозата е една от онези теми, за които няма единодушно мнение. Въпреки че тази практика по-често предизвиква скептицизъм у хората, тя неминуемо събужда и интереса ни. Всичко, което не е съвсем разбираемо, действа по този начин. 

Един от най-големите поддръжници на хипнозата в България в последно време е актрисата Елен Колева. Тя от години изучава тънкостите на практиката, изпробвала е ефектите ѝ върху себе си и дори вече сама я прилага. В момента тя комбинира работата си в театъра с интересите си в духовната сфера. Ето какво разказа Елен за ролята на хипнозата в нейния живот за предаването "На кафе" във вторник:

"Хипнозата не е за мен, хипнозата е по-скоро за хората, с които ще работя. Тя наистина работи с много дълбоки подъзнателни травматики и процеси. Затова тя е много полезна. Защото с обикновената психология ние не можем да стигнем до подсъзнанието, докато хипнозата стига там," каза актрисата. 

Елен сподели и личните си преживявания и какво е усещането да бъдеш под хипноза: "Ти изпадаш в нещо като транс. Само че е мит, че човек не си спомня. Той си спомня, той е в полубудно състояние, но чува всичко, осъзнава всичко."

Актрисата отбеляза, че е много важно също да имаш доверие на човека, който ще те води в хипнозата, и че ако почувстваш, че това е твоя човек, няма защо да те е страх какво ще се случи. 

Елен сподели също, че е достигнала до момент, в който се чувства свободна, защото не се тревожи за мнението на останалите и се опитва да няма очаквания. 

"Всъщност свободата е това да спре да ти пука какви очаквания трябва да удовлетворяваш, защото всеки човек те вижда според своята призма. Всеки човек има някакви очаквания към нас, но най-важните очаквания са тези, които ние имаме към себе си," каза тя. 

Научете още по темата от видеото. 

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти