"Ефектът Шарлот" или защо принцеса Шарлот струва над 3 милиарда долара?

"Ефектът Шарлот" или защо принцеса Шарлот струва над 3 милиарда долара?
Снимка: Getty/Gulliver

След щастливата новина за третата бременност на Кейт Мидълтън се заговори още повече и за другите ѝ две деца - принц Джордж и принцеса Шарлот.

Вече официално: Кейт и Уилям очакват третото си дете!

С майка, която носи на ежедневна база модели на Alexander McQueen, Monica Vinader и Reiss и със невероятната способност да кара една дреха да изчезва от рафтовете на магазините в мига, в който се появи с нея навън, не е никак учудващо, че малката принцеса Шарлот също дава своя огромен принос към икономиката, макар и да е само на 2 години.

Оказва се, че принцеса Шарлот вече е оценена на над 3 милиарда долара (3.86 милиарда долара, за да бъдем точни).

Вижте тук най-сладките визии на 2-годишната принцеса >>>

Според водещата независима бизнес консултантска фирма, Brand Finance, само за две години, влиянието на Шарлот има нетна стойност 3 милиарда долара, която е започнала да нараства в мига, в който тя бе представена на света.

На 2-ри май 2015-та година Кейт Мидълтън представи за първи път новородената Шарлот на стълбите на болницата St. Mary в Лондон. Тя бе повита в чисто бяла плетена пелена на марката GH Hurt & Son Ltd. Няколко часа по-късно компанията вече е продала хиляди бройки от същата пелена, а производството им се е удвоило за нощ.

Снимка: Getty/Gulliver

Същият ефект е постигнат и с ретро бебешката количка, в която се возеше Шарлот по време на кръщенето ѝ.

Т.нар. "Ефект на Шарлот" се прояви и през 2016-та година, когато в интернет се появи снимка на Уилям, Кейт, Джордж и Шарлот по време на зимната им ваканция. На снимката се виждаха розовите пухкави ботушки на принцесата, закупени от сайт, който е увеличил продажбите си с 97% процента след това.

Снимка: Getty/Gulliver

В резултат на това Шарлот има дори по-висока нетна стойност от тази на 4-годишният си брат Джордж (2.4 милиарда долара) и годни успешно нетната стойност на майка си ( 6 милиарда долара).

А ние нямаме търпение да разберем дали кралското семейство ще си има още една принцеса, която да приковава всички погледи към себе си!

Снимка: Getty/Gulliver

Още интересни новини около кралското семейство:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти