Edna страхотна жена на 41: Честит рожден ден на Йоана Буковска!

Edna страхотна жена на 41: Честит рожден ден на Йоана Буковска!
Снимка: netinfo

Днес своя 41-вии рожден ден празнува една от най-обичаните и талантливи български актриса - Йоана Буковска. 

Тя е една от големите звезди в любимия сериал на NOVA "Откраднат живот" в ролята си на Виолета Захариева.

Родена е през 1977 г. в Габрово, но завършва средното си образование в 9-та френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин" в София.

След това учи в НАТФИЗ в класа на Снежина Танковска и Андрей Баташов. В своята кариера досега Буковска участва в десетки театрални постановки, играни на сцената на Театър "Българска армия", "Театър 199", "Театър София" и други.

Йоана Буковска отряза косата си заради ролята на Виолета Захариева в "Откраднат живот"

Израства в журналистическо семейство, след като баща й Христо Буковски е писател и журналист, а майка й - журналист и кинопедагог. Преди години се е занимавала с класически балет, но за кратко.

Снимка: netinfo

Получава първата си награда едва на 16-годишна възраст - oтличена e с награда на международния конкурс за детско-юношески постановки във Враца за ролята си на Жулиета в спектакъла на Вили Цанков "Ромео и Жулиета".

През 2000 година получава награда „Златна ракла” за най-добра актриса за  ролята на Стела в “Дунав мост”. Освен това има специална награда на САБ за ролята на Карол в спектакъла „Олеана”, номинация за „Аскеер” за поддържаща женска роля (Хелена в спектакъла „Есенна соната” от Ингмар Бергман и други.

Възмездието: смелост, ежедневна битка или чистата истина?

През 2009 година получава награда за главна женска роля по време на 12 международен филмов фестивал в Бердянск, Украйна за ролята на Нели Кодева във филма на Дочо Боджаков “Моето мъничко нищо”.

Снимка: netinfo

Актрисата е омъжена за Иван Давидов, с който се ожениха през юли 2011 година. През август 2012 година актрисата роди близнаци с имена Любомир и Вяра.

На малкия екран добива изключителна популярност с участието си в сериала „Дунав мост“. Участва и няколко филма, между които "Пансион за кучета", "Шивачки“, "Военен кореспондент“, "Моето мъничко нищо"  и други.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти