Един голям победител на 36 - честит рожден ден на Кубрат Пулев!

Кубрат Венков Пулев - Кобрата се ражда преди точно 36 години на 4 май 1981 година в град София.

Първият му досег със спорта като малък, всъщност не е с бокса, а с футбола. Но някой представя ли си Кобрата като футболист? Не? Знаех си! Едва година продължава с преследването на топката и след това тръгва по пътя на баща си Венко и се захваща с бокс.

Венко Пулев, бащата на Кубрат е бивш шампион на България в тежка категория, намирал е бокса за най-правилния начин за изграждане на мъжкия характер. Венко много е обичал книгите. Притежавал е над 10 000 заглавия и постоянно е чел на Кубрат и неговият по-малък брат Тервел.

Първата зала на Кобрата е в квартал Младост 2 - в мазето на блока им. Била оборудвана с подръчни материали. Явно още от малки баща им е виждал потенциал в тях. Постоянно ги е водил по доктори, консултирал се е със специалсти какво да ядат и т.н. През годините Венко записва децата си в различни боксови школи, но не остава доволен от треньорите, докато не ги записва в боксовата школа на ЦСКА, където започва истинското им професионално развитие.

Първите сериозни тренировки на Кубрат започват когато е бил на 10 годинки, а първите му треньори са Михаил Таков и Борислав Бояджиев. Докато са тийнеджъри двамата братя често се сбиват с други момчета, по-често с по-големи от тях. От там идва и прякорът - Кобрата.

Когато е 15-16 годишен, много негови приятели спортисти се изкушават и влизат в редиците на мафията, бързо се замогват, спират да тренират, карат скъпи коли и се къпят в лукс. Кубрат и Тервел не се поддават на тези изкушения и продължават да тренират здраво и устремено както и днес. Сега повечето от тези техни приятели са разорени или по затворите. Кубрат е убеден, че именно спортът ги е спасил от подземния свят на мафията.

А сега нека си преговорим и най-големите години в кариерата на Кобрата:

През 2002г. - за първи път печели най-стария международен турнир по бокс в Европа "Странджата".

2 години по-късно печели златото на Европейското за аматьори в мадрид.

През 2009 г. дебютира на професионалния боксов ринг и побеждава във втори рунд с технически нокаут румънеца Флориан Бенче.

2 години след това печели свободната IBF International в Супертежка категория.

А 2 години след това излиза на първо място в ранглистата на Международната боксова федерация и става претендент номер едно за боксов мач със световния шампион в супертежка категория Владимир Кличко.

Развоят на този епичен двубой знаем. За съжаление не се разви по начина, по който милиони българи се надяваха, но Кобрата продължава да развива и да трупа победи. 

Към момента в медиите циркулират слухове, че следващият му мач ще бъде срещу Антъни Джошуа, който със сигурност ще бъде тежък съперник, но с цяла България зад гърба на Кубрат - невъзможни неща - няма!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти