Дъщерята на Христо Стоичков: „Майка ми е камъкът, който ни държи всички на едно място“

Честна, откровена, работлива, любяща майка – така се представя Мика Стоичков пред Мон Дьо за предаването „Събуди се“ по NOVA.

Това не е просто интервю, това е изповедта на edna майка, за която наистина си струва да отделите няколко минути...

Сега дъщерята на футболната легенда се намира в нов етап от живота си. Посветила се е изцяло на семейството и на работата, оставила е в миналото безпокойството и буйния си нрав. 

Гордее се с чувството си за отговорност и трудолюбието си, въпреки че става жертва на социалния етикет „принцесата на тате“:

„Много хора не осъзнават, че понякога това да си дъщерята един-кой си е причината много врати да ти се затварят.

Христо Стоичков е edna от иконите на съвременния футбол. Под тази опаковка се крие строг баща, справедлив и емоционален човек с много голямо сърце, който винаги търси честността и справедливостта – така Мика и сестра ѝ израстват с усещането, че за да получат това, което искат, трябва да направят нещо, за да си го заслужат.

Най-ценния съвет, който получава от баща си, е:

„Смело нaпред. Ако не се получи с тази врата, ще се отвори другата. Не приемай „не“ за отговор.“

И все пак, това звездно семейство всъщност е като всяко друго:

„Караме се, викаме си, обичаме се, смеем се, прегръщаме се, от всичко по малко, както е нормално. Няма нищо странно и лoшо в това.“

Нейната лична легенда обаче е майка ѝ. Силна и справедлива не по-малко от мъжа до себе си, направила трудния избор да живее така, че да отгледа две деца и да има велик мъж до себе си – да не му пречи в амбициите и да го подкрепя. 

10 урока за живота, които научаваш, когато си отгледана от силна майка

След раждането на дъщеричката си е жертва на тежка и продължителна следродилна депресия.

„Много жени преминават през това и сякаш е много подценено. Самите жени крият, че го имат. Микс от хормони, чувства, нещо ново ти се случва, тялото ти се променя...“

Стремежът ѝ да влезе в ролята на съвършена майка я отдалечава от всички други важни неща в живота ѝ. Съветът ѝ към всички жени, които в момента преминават през същото, е:

„Потърсете помощ. Няма нищо срамно.“

10 признака, че сте подложени на емоционален стрес

„Любовта е като горивото в една кола. Това е двигателят, който движи всички нас. Никога не съм спирала да обичам и да изпитвам любов.“

Мика споделя още, че за да имаш щастливо семейство, е от изключителна важност да не забравяш партньора си, когато в живота ви се появи дете. То не бива да измества любовта между майката и бащата.

Целия разговор вижте във видеото горе.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти