Доли Партън за тайната на 56-годишния брак и съвета, който е получила от майка си

По време на дългата си кариера Доли Партън винаги е била невероятно открита със своите фенове относно много аспекти от живота си. И все пак тя успява да запази семейния си живот наистина личен и неприкосновен.

Легендарната кънтри певица и бизнесменът от Тенеси Карл Томас Дийн са женени от повече от половин век, но рядко можем да ги видим на публично място заедно. За техния брак не се знае много.

Когато за пръв път вижда 18-годишната Доли в Нашвил, Карл веднага разбира, че иска един ден да я направи своя съпруга. И въпреки че мениджърите на прохождащата певица са против това да се задомява, двамата се женят през 1966 г.

15 любовни истории от Холивуд, които ни разчувстваха

Тогава никой не предполага колко голяма звезда ще стане Доли Партън. И въпреки огромната ѝ слава и повратностите на съдбата двамата все още са заедно, което ги прави едно от най-стабилните семейства в шоубизнеса.

В скорошно интервю за ET Canada изпълнителката на „I Will Always Love You“ разкри, че различните интереси и чувството за хумор са тайните съставки на стабилното ѝ семейство.

„Харесва ми, когато хората казват: „Как издържахте толкова дълго?“ А аз отговарям: „И продължаваме“, споделя Партън по време на интервюто.

Певицата не крие, че нещата, които крепят един брак хармоничен и устойчив във времето, са много. И все пак някои от тях тя намира за доста важни. „Ние не сме заедно през цялото време. Той не е в музикалния бизнес, така че имаме различни интереси, но въпреки това ги има и нещата, които обичаме да правим заедно.“

Доли искрено вярва, че съдбата я е събрала с Карл и любовта им е била неизбежна. „Мисля, че така ни беше писано. Той беше този, с когото трябваше да бъда и обратното.“

Тайната съставка на щастливия брак е чувството за хумор, смята 76-годишната певица. Тя не крие, че през всички години смехът е това, което им е помогнало да преодолеят трудностите.

„И двамата имаме откачено чувство за хумор. И мисля, че хуморът, честно казано, е едно от най-полезните неща, когато си женен. Дори и да имаш проблем, ако имаш страхотно чувство за хумор, [...] намирате някакъв луд начин да се измъкнете от ситуацията“, разсъждава тя.

Разбирателството между Доли и Карл се дължи освен на смеха, и на тяхното търпение и сдържаност в напрегнати моменти. Доли се гордее с това, че през годините са успели да избегнат тежките скандали: „Никога не сме имали сериозни спорове, в които да си кажем лоши неща, за които да съжаляваме“.

Въпреки че Партън е говорила за връзката си с Дийн през годините, двойката до голяма степен остава дискретна, когато става въпрос за брака им. През октомври 2020 г., кънтри звездата разкри пред ЕТ защо с Дийн пазят връзката си в тайна, откакто се ожениха през 1966 г.

„Той изобщо не иска да бъде в светлината на прожекторите“, каза Партън. „Просто не е такъв. Той е тих, сдържан човек и смята, че ако някога се забърка в това, никога няма да получи нито минута спокойствие и е прав по въпроса.“

„Винаги съм уважавала и оценявала това в него и винаги съм се опитвала да го държа далеч от светлината на прожекторите, доколкото мога“, продължи тя. „Той ми казва: „Аз не избрах този свят, аз избрах теб, а ти избра него. Но можем да запазим живота си поотделно и заедно.“ И ние успяваме да го постигнем.“

Партън е благодарна на съпруга си за това, че винаги е бил нейна опора и е насърчавал кариера ѝ.

„Намерете партньор, който да ви подкрепя така, както моят Карл Дийн подкрепя мен.“, написа Доли в своя профил в Instagram преди около година, споделяйки стара снимка със съпруга си.

По-рано тази година Доли говори за балансирането между публичния живот и опазването на брака си далеч от медийния интерес. Тя призна пред Today, че постига този баланс благодарение на съвет, който е получила от майка си.

„Майка ми каза, когато бях малка: „Винаги пази нещо за себе си. Може да дадеш това, което трябва, но не се раздавай напълно. Винаги запазвай нещо за себе си.“

И точно това, което Доли ревностно запазва за себе си, е нейното семейство: „Има неща, които принадлежат само на Бог и на мен. Това е свещено място. Знам как да запазя личното пространство на съпруга си“, продължи тя. „За мен е естествено да защитавам нещата и хората, които обичам, както и да защитавам личния си живот.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти