Да пазиш любовта си от светлината на прожекторите над 50 години: Доли Партън и Карл Дийн

доли партън
Снимка: Getty

В деня след завършването на гимназия Доли Партън си събира багажа и напуска дома си в Севирвил, Тенеси, за да го замени с ярките светлини на Нашвил, 200 мили на запад. Вкусва успеха 5 години по-рано, на 13-годишна възраст, когато малка звукозаписна компания в Луизиана продуцира първия ѝ сингъл - "Puppy Love".

Записът не е никак добър, но е достатъчен, за да мотивира русата изпълнителка да работи за мечтата си да стане звезда и да не се задоволи с нищо по-малко от своята собствена представа за успех, без никакви алтернативи.

Цитати, които ни действат мотивиращо

Още през първия ден в големия град, 18-годишната Доли носи прането си в Wishy Washy, когато среща 21-годишния Карл Дийн и белия му пикап. Той ѝ подмята шеговито, че ще получи слънчево изгаряне заради разголените ѝ дрехи, след това продължава разговора, докато нейното внимание е насочено върху прането. 

"Първата ми мисъл беше, че ще се оженя за тази жена. Втората ми мисъл беше: "Господи, колко добре изглежда!" И така започна всичко. Не бих заменил последните 50 години от живота ми за нищо на света!", признава Карл на 50-тата годишнина от сватбата им през 2016-та. 

Доли от своя страна е очарована и поласкана от вниманието на този красив непознат мъж. Впечатлява я фактът, че не спира да гледа лицето ѝ (за разлика от повечето мъже) и силно се интересува от това, коя е тя и какво иска от живота.

доли партън
Снимка: Getty

Двамата започват да се срещат, като в същото време Доли подписва договор с Monument Records. С една дума, личният ѝ и професионалният ѝ живот са в своя възход. След като разбира за годежа им, майката на Карл е изпълена с радост и вълнение, защото ще може да организира голяма и пищна сватба. Мечтите на булката и свекървата обаче не се сбъдват:

Толкова много хора инвестриаха в таланта ми и развитието на кариерата ми. Помолиха ме да отложа сватбата с една година. Сърцето на свекървата ми беше разбито. 

Доли Партън
Снимка:

Две години по-късно се състои тайна церемония в Рингълд, Джорджия. Извън града, далече от погледите на папараците. Единствените свидетели са майката на Доли, свещеникът и съпругата му. 

Майка ми уши малка бяла рокля и приготви малък букет. Казах ѝ, че не мога да се омъжа в съдебна зала, защото никога няма да се чувствам омъжена. И така, намерихме малка баптистка църква, свързахме се с пастора Дон Дювал и му казахме: "Ще ни венчаете ли? Вече се снимахме пред входа на църквата."

Карл винаги оставя Доли да се наслаждава на светлината на прожекторите. Още от самото начало става ясно, че той не желае да има нищо общо с развлекателната индустрия. След като се появяват заедно на червения килим през 1996-та, Карл казва на съпругата си, след като влизат в таксито:

Доли, искам да имаш всичко, което пожелаеш, радвам се за теб, но, моля те, никога повече не ме карай да те придружавам на подобни места!

Големият пробив на певицата идва с първия ѝ албум "Hello, I'm Dolly". Участва в шоуто Porter Wagoner Show и така през следващите 7 години над 45 милиона души с нетърпение очвакват изпълненията ѝ всяка седмица.

Карл се появява на светски събития само няколко пъти от началото връзката им до днес. Въпреки това Доли е убедена, че той е най-големият ѝ фен:

Никога не е спирал да ме подкрепя, стига да не се налага да се влачи след мен по събития. Предпочиташе да ме придружи някой друг. И никога не е проявявал ревност.

Оказва се, че взаимната независимост и уважание са ключът към успешния брак. Това не означава, че Доли не е била измъчвана от несигурност. Посвещава емблематичната песен "Jolene" на червенокоса касиерка в банка, която демонстрира интерес към Карл:

Тя беше силно привлечена от него. Опитвах се да се шегувам и му казвах: "Прекарваш много време в банката. Не мисля, че имаме чак толкова много пари." Тя беше висока и стройна, имаше дълги крака - всичко, което моето дребно и набито тяло нямаше.

Доли Партън от своя страна признава, че обича да флиртува, но никога не среща мъж, който да може да заеме мястото на Карл. 

В момента двамата имат простичък и идиличен семеен живот. Нямат собствени деца, но имат прекрасни взаимоотношения с техните племенници. Освен това се включват с редица благотворителни инициативи за деца. 

"Обичам да чета, да готвя, да прекарвам време със съпруга си. Обличам удобни дрехи и се отдавам на почивка."

И за финал, ето какво още казва Доли за мъжа, когото нарича своята пълна противоположност:

Той е дълбок човек, има специално чувство за хумор. Винаги може да ме разсмее. Ако трябва да се върна назад във времето, ще направя този избор отново и отново. И така през следващите 50 години.

15 звездни двойки, които са се венчали тайно

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти