Господарят на смеха: честит 51-ви рожден ден на Димитър Рачков!

Днес своя 51-ви рожден ден празнува неповторимият комик Димитър Рачков! 

Той е роден на 18 септември 1972 г. в Бургас. Завършва НАТФИЗ през 1995 г. в класа на проф. Димитрина Гюрова и проф. Пламен Марков. От 1996 до 1998 г. работи в сливенския драматичен театър „Стефан Киров“.

Работил е и във Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и в Малък градски театър „Зад канала“. От 1998 г. е в трупата на Народния театър „Иван Вазов“. От 2006 г. е част от театрална формация Мелпомена.

Рачков става известен с ролите си в предаването Клуб НЛО. Той и до днес пази спомен за това как е "крадял занаят" от великия Велко Кънев, с когото си партнират в шоуто и на театралната сцена.

рачков
Снимка: NOVA

Водещ е и на най-емблематичните предавания в ефира на NOVA – „Като две капки вода“, "Господари на ефира", "Маскираният певец", а също е и гласът на Бай Брадър, чийто бургаски говор прави образа още по-колоритен. 

В момента ни забавлява от ТВ екрана всяка неделя с шоуто "С Рачков всичко е възможно".

Той участва също в предаването „Пълна лудница“, като представя образи като: Жоро Бекъма, Ники Пънчев (Ники Кънчев) и самия себе си (с псевдонима Пачков) в „Шоуто на Рачков“, както и герои от „Сакъз“ (пародия на турския сериал Перла) – Рачкур и Шмъркан, където си партнира с Мария Игнатова.

Участва епизодично в сериала „Откраднат живот“.

Носител е на награда за мъжка роля от Театралните празници „Благоевград`99“ за Попът в „Зидарите и попа“, „Аскеер“ 2000 за изгряваща звезда за Мъжът в „Самолетът беглец“ и е почетен гражданин на град Твърдица от 2013 г.

рачков
Снимка: NOVA

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти