Браво! Българка покори Еверест: „Откажеш ли се, означава, че не си го искал достатъчно“

В тези тревожни времена, в които живеем, искаме да споделим с вас един изключителен повод за национална гордост – българка покори „покрива на света“ само преди няколко дни.

Това постижеие обаче не ѝ стига. Само след няколко дни тя успява да изкачи четвъртия по височина връх в света, който е част от същата планинска верига – Лхотце.

Ето как описва преживяното самата Силвия Аздреева:

„На 15 Май в 06:00ч Непалско време стъпих на единственото място, където имаш панорама, каквато очите ти никога няма да повярват, че е реална.

Това, през което преминаваш, болка от всякакъв вид, неимоверните усилия, психическите и физическите издръжливост и страдания, ежечасовите лишения, живота през тези месец и половина, който е буквално оцеляване, да се приспособиш към “мъртвата зона” (над 8000м.) и да не спираш да се бориш с всички условия, които през цялото време са срещу теб, да не спираш и така до върха…

Но откажеш ли се, означава че не си го искал достатъчно.

27 часа по-късно на 16 Май, с още по-големи напъни заради натрупаната умора и няколко дневно не спане, стъпих и на четвъртия по височина връх в света Лхотце 8516м., който изобщо не отстъпва по нечовешки усилия, но и красота!“

От няколко месеца в официалните си профили в социалните мрежи чрез поредица от любопитни постове тя ни дава въможност да се докоснем до безценните преживявания и трудностите, с които се сблъсква по пътя към целта.

Проследете в нашата галерия цялото ѝ вълнуващо приключение – от подготовката ѝ, през боядисването на великденски яйца в Непал, та чак до развяването на знамето на Петрич и щастливата равносметка:

Вълнуващата история на българката, която покори Еверест и Лхотце за два дни

С това изключително постижение Силвия става втората българка, която покорява връх Еверест (след успешното изкачване на Петя Колчева на 22 май 2009 година) и първата българка, която покорява връх Лхотце

Браво, слънчево момиче! Гордеем се!

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти