Братът на Маколи Кълкин проговори за тежестта на славата, която е разбила семейството му

Имаме немалко примери за деца звезди, чиито животи са били помрачени от славата, но Маколи Кълкин е един от примерите, които ни показаха в пълна сила сериозността на проблема и една от тъмните страни на шоубизнеса. Малкото русокосо момченце с ангелско личице, което всички заобичаха след излизането на филмите от поредицата "Сам вкъщи", се превърна в буен младеж с пороци, в чието пропадане светът се беше вторачил, сякаш продължаваше да гледа филм. 

Днес Кийрън Кълкин, братът на Маколи, който също има изяви в киното, си спомня за ранния спринт на брат му към световна популярност и за това как се е отразила славата на семейството му. 

В интервю за Esquire 40-годишният Кийрън говори за това как Маколи, само на 10 години, се превърна във феномен след ролята си в коледната класика от 1990 г. „Сам вкъщи“. Кийрън разказа, че седемте му братя и сестри също са се опитали да стъпят в Холивуд, но 42-годишният Маколи е този, който го е направил пръв и то с главоломна скорост.

"Горкият той. Беше малък и трябваше да се опита да приеме това ниво на известност като реалност.“ – каза Кийрън. 

Кийрън сподели, че въпреки избухналата популярност след само един филм, нищо друго не се е променило за Маколи, тъй като нещата останали относително нормални у дома и в училище. Но извън домашната среда и училище нещата станали направо странни – от хора в ресторанти, които забелязвали брат му, до шофьор на такси, който ги последвал до вкъщи.

„Дори по това време, като дете, си спомням, че си мислех: „Това е гадно за него“, казва Кийрън.

Кийрън, който се появява в „Сам вкъщи“ като подмокрящия леглото братовчед на Кевин (героя на Маколи), когато е на седем години, каза в „Късното късно шоу с Джеймс Кордън“ още през 2020 г., че нямал представа, че филмът е съсредоточен около големия му брат. „Дори не знаех за какво става въпрос във филма, когато го правехме, така че беше свеж, съвсем нов филм, когато го гледах“, обясни той.

Малкият Кийрън не само, че не знаел сюжета на филма, но дори не осъзнавал, че по-големият му брат е звездата.

„Във филма има една част, в която едно от децата не го преброяват правилно и той казва: „Чао, донесете ми нещо френско!“ Мислех, че филмът е за това дете. [...] И имаше смисъл, когато го видях. Спомням си, че го гледах в киното на премиерата и умирах от смях и си казах: „О, това има смисъл, защото Мак беше на снимачната площадка през цялото време.“ – разказва Кийрън. 

Още през декември 2021 г. Кийрън говори с журналистката Тери Грос от NPR в предаването "Fresh Air", където също разказа, че е бил свидетел на това колко токсична е станала славата на брат му. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esquire (@esquire)

„Беше доста откачено. И мисля, че това, което хората понякога не успяват да си спомнят, също е, че той е бил дете. Той всъщност не е избрал това. Това е нещо, което му се е случило. И мисля, че когато си дете, очевидно нямаш инструментите да се справиш с нещо подобно." – каза Кийрън тогава.

„Аз трябваше да изпитам това от втора ръка като дете. Така че за себе си винаги съм знаел, че това не е нещо, което човек би искал да преследва. Славата не е много хубаво нещо. Няма анонимност, ужасно е. Имам приятели, които са много известни. Те не могат да вървят по улицата, без няколко души да ги спрат. Забравете да се опитвате да се качите на самолет. Това е нелепо. Те не могат да излязат на ресторант с приятели, защото хората ще дойдат на масата и ще кажат: „О, никога не правя това“ или „Извинете, че ви прекъсвам“. [...] Това е начинът, по който гледам на нещата. Всеки разумен човек не би, не би могъл, да погледне славата и да каже: „Искам това!“ – каза също Кийрън в ефира на "Fresh Air".

Маколи Кълкин - порастването на едно дете звезда

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти