Боготворен и отричан - 14 години без гениалния Майкъл Джексън

На днешната дата преди 14 години изгубихме големия Майкъл Джексън.

Майкъл Джоузеф Джексън се ражда на 29 август 1958 година в град Гери, щата Индиана. Той е 7-мото от общо 9 деца. Има три сестри и петима братя. Баща им, който е стоманолеяр още от малки подтиква всичките си деца да пеят.

Трима от братята му сформират групата The Jackson Brоthers и когато е едва на 6 години, Майкъл се присъединява към тях заедно с още един от братята си. Тогава състава си сменя името на The Jackson 5, а по-късно на The Jacksons.

Братята свирели и пеели главно в стрийптиз клубове, докато през 1968 г. не подписват първия си договор с Motown Records. Записват 4 парчета, които имат зашеметяващ успех, всяка от песните достига до номер 1 на класацията на „Билборд”.

На 7 години Майкъл става солист на състава и започва да пише много от хитовете на групата. На 11 вече е звезда, а на 20 решава да се отдели от братята си и да започне солова кариера.

През 1979 година издава първият си соло албум „Off the wall”, от който се продават зашеметяващите, но не и учудващи - 20 милиона копия.

Същата година Майкъл си чупи носа по време на танци. Тогава прави и първата си пластична операция, която не минава успешно. След нея се оплаквал от проблеми с дишането и съответно последвали още няколко операции. Това е първата видима промяна в него, защото носът му става по-тесен.

През 1982 г. Майкъл издава албума „Thriller”, който и до ден днешен е най-продаваният в историята на музиката. С него печели 8 награди „Грами” и държи първите места в музикалните класации в продължение на почти година.

През 90-те години на миналия век нещо изключително неприятно сякаш засенчва музикалният му талант. Тогава е обвинен в сексуално насилие над 13 годишно момче. В крайна сметка се стига до споразумение и извън съда Джексън заплаща 22 милиона долара на семейството на детето.

В следствие на стреса обаче, Майкъл започва да взима болкоуспокояващи, към които се пристрастява. Това значително влошава здравето му.

Така, едва година след като кралят на попа навършва 50 години през 2009 г., той умира от свръх доза обезболяващи. Викат линейка, която идва 3 минути по-късно и въпреки, че медиците искат още тогава да го обявят за мъртъв, по настояване на личния му лекар, Майкъл е откаран в болница. Там в продължение на час лекарите се опитват да го върнат към живота, но без успех. Официалният час на смъртта му е 2:26 на 25 юни.

Любими цитати от Майкъл Джексън

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти