Алекс Сърчаджиева и нейната лична изповед: „В България имаме проблем, че не ценим хората, докато са живи“

Алекс Сърчаджиева представи своя моноспектакъл „На живо“ на голямата сцена преди броени дни. Развълнувани сме от суровата емоционална сила на постановката, в която актрисата разкри несподелени досега моменти от живота си.

В откровено видео интервю за новата рубрика „Долу маските“ на Телеграф TV, тя споделя как се чувства дни преди голямото събитие и как е реагирала дъщеря ѝ София, след като е изгледала представлението.

„Много се вълнувам, много се притеснявам, за мен това е изключително голяма крачка в моя професионален път.“

Актрисата има специално отношение към работата си и споделя, че в действителност я интересува какви ще бъдат впечатленията на публиката.

„Няма как, ти го правиш, за да се харесаш на хората, за да ги докоснеш, да можеш да ги развълнуваш. Театърът променя съдби, едно представление е способно на това.“

Такъв тип представление изисква много сила, търпение и кураж. На въпросът „Как се става толкова силна“, Алекс отговаря с много скромност и смиреност:

„Няма рецепта за това. Просто животът те учи, дава ти някакви уроци. Когато нямаш избор, какво да направиш? Няма как.“

Алекс споделя, че представлението има и допълнителен слой от значение: да успее да укроти всички слухове по неин адрес, макар че отдавна отдавна не им обръща внимание.

„Аз затова го правя това представление: защото там разказвам всичко, целия ми живот от А до Я до този момент. Та каквото искат от тук нататък да пишат.“

Дъщеря ѝ, София, по стечение на обстоятелствата също е гледала постановката, въпреки молбата на Сърчаджиева да не го прави. В крайна сметка, и двете са доволни от избора и най-голямото признание за постановката си получава именно от нея.

Изненадващо, но факт е, че Александра не иска дъщеря ѝ да става актриса, но няма да я спре, защото вярва, че всеки човек има право на избор.

„На живо“ не е просто изкуство за актрисата, но и кауза:

„Това е моя лична кауза. Аз се боря за това ние да имаме памет. Народ без памет не е народ. Ние трябва да знаем, че в миналото е имало хора, които са направили много повече от нас.

Много се радвам, че чрез „На живо“ мога да отдам почит на големи имена. В България имаме проблем, че не ценим хората, докато са живи.“

За приятелството между колеги актьори, подкрепата от публиката, любовта и загубата, които живеят в тази невероятна жена, вижте видеото.

 

Вижте още:

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти