Алекс Сърчаджиева: „Човекът е животно, научено да оцелява. Когато нямаш избор, трябва да се изправиш“

Александра Сърчаджиева е жена, която мина през всичко. Тя е мъжко момиче, което не се страхува от нищо.

Животът я учи, че щастието е личен избор и всеки един от нас трябва да се погрижи за него сам, без да очаква от другите да го направят щастлив.

„Човекът е животно, научено да оцелява. Когато нямаш избор, трябва да се изправиш. Понякога е много трудно, понякога смяташ, че няма да стане.“

Актрисата признава, че самосъжалението е „нещо много приятно“ – да си мислиш, че на теб се случва нещо, което на никого другиго не се е случвало. Това обаче не е никак вярно. В такива моменти близките ѝ са били там, за да ѝ помогнат да дойде на себе си.

„Вярвам, че трябва да подадеш ръка на някой, който е паднал. Трудно е да се изправиш сам.“

15 мисли за дните, в които ни боли

На живо се казва и нейната изповед-моноспектакъл, която ще направи на 11 май в зала 1 на НДК, научихме от разговора ѝ с Лора Крумова за „На фокус“по NOVA.

Това не е просто представление, това е преживяване – както за Алекс, така и за публиката. Биографичната пиеса разказва за най-трудните и най-хубави мигове в живота на актрисата и ще разкрие несподелени досега моменти.

„Отне ми година и половина да събера тази смелост. Когато ми дойде идеята, споделих с мои приятели и те казаха: „Давай, направи го, такова нещо никога не е правено досега.“

В този момент е все още несигурна, но вярва, че съдбата ще я срещне с подходящите хора, за да реализира идеята си, и то без да ги търси. И така, един ден във варненско кафене открива свои верни съмишленици – Яна Борисова и Димитър Коцев - Шошо, които повярваха в мечтата ѝ. 

Целият разговор гледайте във видеото горе.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти