Честит рожден ден на Алекс Сърчаджиева - чаровната усмивка на българския театър

Алекс Сърчаджиева
Снимка: NOVA

Днес своя 40-и рожден ден празнува една от най-лъчезарните и талантливи български актриси - Алекс Сърчаджиева!

В началото на кариерата си Алекс започва работа като водеща в младежкото музикално предаване „Мело ТВ Мания“ по Канал 1.

сериали NOVA
Снимка: NOVA

Завършва 8-мо СОУ София, а след това и актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2006 г., в класа на проф. Здравко Митков. На 1 септември 2006 г. е назначена на щат в театър „Българска армия“.

Сред по-известните театрални представления с нейно участие са: „Ножица-трепач“, „Процесът срещу Дон Жуан“, „Чайка“ и други. 

От 2014 г. е на щат в Сатиричен театър „Алеко Константинов“, а с „На живо“ през 2022 г. тя печели „Аскеер“ за най-добър моноспектакъл. В представлението тя разказва за живота си и разкрива несподелени досега моменти от него, изяснявайки всички слухове по свой адрес.

Има участия и в няколко филма. За изпълнението си в „Шивачки“ през 2006 г. тя е номинирана за награда за главна женска роля в категория Дебют на Националния филмов център.

Алекс е била водеща на телевизионни предавания като "Big Brother" и "Dancing Stars". През 2019 г. гледахме като Ася в сериала „Господин Х и морето“ на NOVA, а още отпреди това e сред най-познатите и обичани лица от българския екран.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти