Актьорът Лиъм Нийсън с шокиращо признание: "Планирах убийство!"

лиъм нийсън
Снимка: Getty/Gulliver

Преди броени дни актьорът Лиъм Нийсън сподели в свое интервю, че в младежките си години е бил готов на убийство заради своя изнасилена приятелка и е измислил ужасен план в търсене на мъст и справедливост за нея.

Спомних си инцидент отпреди близо 40 години, когато моя много близка приятелка беше брутално изнасилена. Тя се справяше със ситуацията с невероятна смелост. Но аз никога не бях изпитвал подобно чувство –  такова примитивно желание да нападна някого. Попитах я – познаваш ли го, знаеш ли кой е. Тя каза – не. От каква раса е? Тя каза, че е чернокож. Последваха няколко нощи, в които нарочно отивах в райони, в които живеят чернокожи, надявах се да ме нападнат, за да мога да отприщя това физическо насилие, което жадувах.

Това признание доведе до вълна от недоволство срещу актьора, а повечето го обвиниха в расизъм. Наложи се Нийсън да гостува в още едно предаване, за да защити себе си и да се опита да обясни своята младежка постъпка.
 
Направих го четири или пет пъти, докато не се осъзнах. И се шокирах от това примитивно желание. Веднага потърсих помощ, изповядах се пред свещеник, говорих с много мои добри приятели, разхождах се по два часа на ден. Трябваше да се отърва от това. Та аз не съм расист! Израснал съм в Северна Ирландия, в „проблемни“ времена – 60-те, 70-те, 80-те – времена на война в Северна Ирландия. Взривяваха се барове, католици и протестанти воюваха, но аз никога не съм бил част от това“.

лиъм нийсън
Снимка: Getty/Gulliver

На въпрос дали би постъпил по същия начин, ако нападателят е бил бял, Лиъм Нийсън беше категоричен:
 
„Със сигурност. Ако беше казала ирландец, шотландец, англичанин, литовец, щях да действам по същия начин, знам го. Аз исках да я подкрепя, да защитя честта ѝ, но по ужасен средновековен маниер. Осъзнах, че съм паднал много ниско. Слава Богу, не се стигна до насилие“.

А какво се надява да постигне с признанието си?

„Надявам се хората да се научат да разговарят, да споделят. Всички се преструваме, че сме напълно „политически коректни“, но това не е така“, сподели Лиъм Нийсън.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти