Ако някой срещне някой, може да се получат близнаци...

Ева Веселинова
Снимка: Ева Веселинова - личен архив

С радост ви представяме първия текст на страхотната Ева Веселинова за Edna.bg. Слънчевата журналистка, майка и инфлуенсър ще ни споделя своите истории за всичко онова, което я вдъхновява. (бел.ред.)

Ако някой срещне някой, може да се получат близнаци... 

Урок номер 1 в моя живот!

Но като цяло в днешно време хората трудно се срещат. Не само в цъфналата ръж, но и където и да било. Причината е, че или изобщо не се търсят, или казват, че търсят нещо определено, а винаги избират точно обратното. И се разминават с правилните за тях хора. Накрая правят компромис, за да не останат сами. 

Според мен това се дължи на факта, че трудно опознаваме себе си. Иска ни се някой да ни харесва и приема каквито сме си, но реално и ние самите не знаем точно какви сме. Или поне не се питаме и не се опитваме да вникнем под повърхността. Често избягваме срещата с трудното ни и хаотично Аз, оправдавайки се, че нямаме време, че обичаме да сме винаги заети, че ни е по-приятно в компанията на други хора или половинката ни. 

Сигурно сте чували, че някои хора не обичат да остават сами (със себе си)? Нищо не могат да правят без компания. За всичко им трябва още някой, за да се чувстват добре и да не им е скучно. Така се раждат токсичните, ненужни връзки и се пропускат истинските. Без значение дали става въпрос за приятелство или партньор в живота. 

Ева Веселинова
Снимка: Ева Веселинова - личен архив

Да останеш насаме със себе си е най-хубавото нещо, което може да ти се случи! Сега, когато имам две деца и никога не съм сама, го оценявам още повече. 

Преди години аз също предпочитах шумните компании и вечно си намирах оправдания, за да не оставам сама. От компания в компания, от една сериозна връзка в друга. Упорито отказвах да срещна себе си! Беше ми по-лесно да опознавам и харесвам другите. 

След няколко челни срещи с товарния влак израстнах до там, че да поискам да открия себе си! А решението на всеки проблем се крие в осъзнаването му, нали така? 

Започнах да искам да прекарвам време сама, за да се вслушвам истински в мислите си и желанията. Видях и чух доста любопитни неща, за които явно съм била сляпа и глуха, тичайки постоянно на някъде, препускайки през живота в галоп. 

Ева Веселинова
Снимка: Ева Веселинова - личен архив

Започнах да спирам по-често, да се оглеждам и вслушвам дори в тишината. Тогава, мили мои, чудото се случва! Започваш да чуваш и виждаш със сърцето си! А когато намериш себе си, те намира и правилният за теб човек! 

Преди да родя често се наслаждавах на компанията си и се потапях в мислите си. Ходила съм сама на почивки, ресторанти, събития. Никога не ми е било неудобно или скучно да съм сама някъде. Защото да си сам, не означава, че си самотен!  Можеш да си самотен и сред много хора или да си щастлив и сам. 

Когато научиш този урок и започнеш да прекарваш повече време със себе си, да се приемаш и харесваш истински, тогава  идва и човекът, който те обича и приема такъв, какъвто си!

Тогава срещаш подходящия човек, а не някой случаен!

Автор: Ева Веселинова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти