„Ако играеш Джеймс Бонд, няма да се женим“: ултиматумът на Наташа Ричардсън към Лиъм Нийсън

Наташа Ричардсън Лиам Нийсън
Снимка: Getty

В интервю за Rolling Stone през февруари Лиъм Нийсън споделя, че е имал шанс да влезе в легендарния образ на Агент 007, ако не е било условие, поставено от съпругата му Наташа Ричардсън.

70-годишният актьор от ирландски произход разкрива, че Барбара Броколи, продуцент на Джеймс Бонд и до днес, се е свързала с него няколко пъти през 90-те години, за да го попита дали е заинтересован да поеме ролята на Джеймс Бонд. Това се случва след като през 1994 г. Нийсън получава номинация „Оскар“ за главна роля в „Списъка на Шиндлер“.

„Познавам Броколи. Разглеждаха куп актьори“, разказва той.

„Списъкът на Шиндлер“ беше излязъл и Барбара ми се обади няколко пъти, за да ме попита дали се интересувам, и аз казах „Да, бих бил заинтересован.“ И тогава моята прекрасна съпруга, Бог да я прости, ми каза, докато снимахме „Нел“ в Северна и Южна Каролина: „Лиъм, искам да ти кажа нещо: ако играеш Джеймс Бонд, ние няма да се женим.“

Чувствата на Нийсън към Ричардсън, която умира при ски инцидент през 2009 г., надскача интереса му да играе Джеймс Бонд, затова и той никога не се среща с Броколи, за да обсъдят евентуално негово участие. Актьорът обаче превръща всичко това в шега с жена си.

„Минавах зад гърба ѝ, събирах пръстите си, сякаш държа пистолет, и тананиках музикалната тема на Джеймс Бонд. Обичах да правя тези глупости!“, смее се той.

„Тя ми даде ултиматум за Джеймс Бонд“, добавя Нийсън. „И наистина го имаше предвид! Има ги всички тези прекрасни момичета от различни страни, които си лягат и стават от леглото. Сигурен съм, че голяма част от нейното решение се е основавала на това!“

За щастие, актьорът получава втори шанс в екшън жанра с трилогията „Твърде лично“, както и с филма „Междузвездни войни: Невидима заплаха“. Нийсън отрича да има планирано ново участие във вселената на „Междузвездни войни“ и признава, че няма особено желание да се връща към нея.

„Има толкова много спинофи на „Междузвездни войни“. Това за мен разводнява нещата и отнема от мистерията и магията по странен начин“, признава актьорът в токшоуто Watch What Happens Live!

Любовта на Лиам Нийсън и Наташа Ричардсън през годините

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти