Айшвария Рай стана посланик на добра воля

Има защо да е смятана за Edna от най-красивите жени в света
Снимка: Getty/Guliver

Спечелилата титлата "Мис Свят" през 1994 година индийка Айшвария Рай (38 г.) стана посланик на добра воля към програмата на ООН – "UNAIDS" за борба с ХИВ/СПИН. Тя ще участва активно в инициативите на организацията, имащи за цел предотвратяването на нови случаи на ХИВ сред децата.

"За мен винаги е било приоритет разпространяването на полезна информация, особено такава, засягаща здравето на жените и децата. Днес, когато вече съм майка, това ме вълнува още повече. Убедена съм, че всяко бебе трябва да се ражда, без да е заразено с ХИВ. Желая всяка жена, която живее с ХИВ, да има достъп до лечение. Обещавам да направя всичко за постигането на тези задачи", заяви боливудската актриса, която роди първото си дете през ноември 2011 година.

"Милиони хора по света се възхищават на Айшвария Рай. Сигурен съм, че тя ще може да помогне на ООН за осъществяването на заветната цел – да тушираме случаите на родени с ХИВ деца към 2015 година", допълни Мишел Сидибе, изпълнителен директор на програмата "UNAIDS".

Да припомним, че преди няколко месеца в Индия се надигна сериозна обществена вълна, след като Айшвария Рай не успя да свали излишните килограми, натрупани по време на нейната бременност, с първородната й дъщеря.

За повечето индийци актрисата е символ на женствеността и красотата, а закръглената й фигура никак не се хареса на безбройните поддръжници и почитатели на Айшвария Рай сред нейните сънародници. Тогава обаче тя бе категорична, че няма никакво намерение да бърза с отслабването, а просто смята да се наслаждава на майчинството.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти