Животът е прекрасен

Животът е прекрасен
Снимка: netinfo

Август месец е и ти лежиш на тревата в някой парк, сгушена под одеалото и смееща се на шегите на приятелите си.

Лято е, отпуската е вече тук, а ти си във вихъра на купона. Животът е прекрасен! И изведнъж... Падаща звезда! Искам...

Ами сега? Какво всъщност искаш? Нова любов? Нова работа? Ново жилище или кола? Нова рокля? Или защо не нещо дръзко и предизвикателно? Защо не осъществиш мечтите си? Или пък... не. Нека бъдем реалисти в желанията си. Все пак, това е само Edna падаща звездано пък нали затова е падащата звезда?

Докато тя умира, Edna мечта поема първата си глътка въздух.

А сега идва моментът на огледалото. Един неприятен момент за повечето хора, тъй като те не харесват това, което виждат в него. Защото виждат там самите себе си. Но не се харесват. Не се обичат. Не искат да са такива. Но защо замерят огледалото с домати и яйца?

"Елементарно, Уотсън!" Промени образа в огледалото. Пожелай си това, докато звездата пада. Виж какво всъщност не харесваш и го направи така, както ти харесва. Помисли си – все едно това е новата ти къща, но старите наематели са я оставили малко занемарена. Обаче, за нейно щастие, ти се появи!

И ще я превърнеш в прекрасно жилище, от което никой няма да иска да си тръгне, заради топлината, уюта, светлината и красотата в нея. А и пропуснахме колко леко и приятно се живее с нея.

Махни този диван, смени плочките в банята, може дори да сложиш вана, тук малко цветя, там някоя друга картина... Ето, сега вече ми харесва.

Няма по-добър майстор от теб, плюс това изглеждаш много секси с този гащеризон и разрошена коса...

И ето, че падащата звезда угасва. Чуваш собственото си ахване и вече знаеш, че не си същата, каквато беше преди да я видиш.

Животът е наистина прекрасен!

Автор: Велислава Събева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти