За или против приятелите в тежките моменти?

За или против приятелите в тежките моменти?
Снимка: Thinkstock

Здравейте,

Не съм талантлива писателка, но чета статии от сайта Ви и много ми харесват. Всяка сутрин започвам с хороскопа и си тегля късметче smiley
Написах кратък текст, по тема приятелите и ин витрото, защото тази тема сега ме вълнува. Надявам се да ви допадне.

Благодаря за отделеното време!

С пожелание за хубав ден,

Ваня

Когато бях малко момиченце често си играех на "майки и деца" и завивах куклите. В разцвета на двайсетте реших така да се каже "да си поживея" преди да стана родител.

Завърших, започнах работа, забавлявах се с приятели и чаках да срещна моята половинка. Докато се търсехме, минаваха години и често ми се налагаше да отговарям на въпроса – "До кога ще си сама, защо си нямаш приятел?". Имах късмета да открия любовта в лицето на страхотен приятел. Въпросите спряха.

Започнаха други – "Кога ще се ожените, ще имате дете?". Не обръщахме внимание, просто искахме да сме двама. И ето ме на тридесет. Дойде и нашият ред да помислим за дете. С приятелят ми нямахме търпение да видим двете чертички и често разглеждахме магазините за детски играчки.

След почти година така желаните чертички не идваха. И така се оказахме една от 54 000 двойки, който ще чакат за ин витро.

Макар че живеем в модерен свят се надявах, че и заобикалящите ни хора ще са малко по свободомислещи. Няма човек, които е разбрал, че не може да има деца, да има желание да го сподели с целия свят, а дори било и само с роднините. Някои от приятелките ми с по едно или две деца не се оказаха толкова тактични и на всяко кафе и всеки разговор ме питаха не мислим ли вече за деца.

Чудех се защо не си зададат въпроса – "Ами, ако искаме ама не можем да правим чудеса?" Не могат ли да замълчат. Да, те са майки, но това не означава,че и аз не искам да бъда и всеки коментар е пръст в раната ми.

Защо не можем да замълчим и да гледаме в своята паница както казват старите хора. Има хора, които не искат да имат деца, а други просто не могат. След като си минал тридесетте не си остарял, просто живеем в свят в които няма здрав човек. В същия този свят да имаш проблем или да решиш да осиновиш дете, си оставаш малко или много неразбран.

Всичките съвети и истории за двойки, на които им се е случило "чудото на живота" в един момент стават фон и спираш да слушаш. Имах и незабравим коментар, че ако бях почнала с опитите на двадесет и три, ето сега нямаше да имам проблем.

Всеки узрява различно. И не е тежко чакането, тежки са коментарите и хилядите въпроси "Какво ти има?", "Как?", "Защо?", "Ами сега?".

Аз все още чакам двете чертички, независимо как ще ги постигна и нямаме нужда от съчувствие, съвети от хора които не са минали през това, имаме нужда от разбиране. Става така, че в един момент започваш да избягваш разни приятели, само и само да не задават въпроса какво правим по темата с децата.

Желанието да изпиеш по кафе с момичетата и просто да се позабавляваш се превръща в мъчение от хиляди безумни съвети и тежко съчувствие. А аз не искам да мисля за това какво ни предстои като изследвания и други неща непрекъснато.

Искам да съм весела и да се разсейвам от ежедневието като всички. Има много жени като мен, и те като мен очакват от приятелите си само едно – да бъдат приятели. Бъдете такива!

Не влизайте в графата "не искам да изляза с нея, защото ме потиска". Влезте в обувките и на другия.

Човекът, които мислех, че ще приеме тежко новината, че няма да стане баба скоро – моята майка, ми каза най хубавия съвет, които искам да споделя с вас – "Просто си живейте живота"!  

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти