В търсене на щастието...

В търсене на щастието...
Снимка: Thinkstock

„Съдбата железни опинци ще скъса, докато не събере двама души“.Това казваше моята баба, лека ѝ пръст!

През годиние не веднъж съм се опитвала да тълкувам думите й в не е дна една житейска ситуация. Вече все-повече се убеждавам, че няма нищо по-мощно и сигурно от природните закони, или казано по друг начин – както е отредила съдбата.

С всеки изминал ден, колкото повече се доближават до тази истина, толкова по-леко и безгрижно става ежедневието ми. Какво по-хубаво от това да осъзнаем, че нещата не зависят изцяло от нас, от нашите добри, или лоши намерения.

Именно онази другата – Съдбата, Природата, Животът, или както искате го назовете, тази е силата, която слага финалните щрихи.

Толкова е хубаво, когато осъзнаем, че от нас хората се иска единствено да повярваме в доброто развитие на нещата, в добрия сценарий на нашето лично битие.

Питам се, има ли смисъл да се борим, да вървим срещу течението, да вървим срещу съдбата си? Да искаме да постигнем всичко и на всяка цена, по начина по който го виждаме, пречупено точно през нашата призма?

И когато това стане – по-щастливи ли сме, по-спокоен ли е животът ни, предотвратихме ли страданията и трудностите си?! Защо толкова много държим сами да режисираме живота си, а още по-лошо - и този на другите?

Единственото, което трябва да сторим е да се отпуснем и да се радваме – на деня, на нощта, на всичките сезони, на всичките прости и сложни неща, на истинската за едни и фалшива за други реалност, на цялото си пътуване тук във времето...

Колкото по-бързо човек съзнае, че сам избира филма на своя живот, но той не е нищо друго освен един актьор в него, всичко придобива друг смисъл.

Толкова много са факторите, от които зависи как ще протече животът ни, че най-хубавото което можем да направим е да се отпуснем, да се забавляваме в нашата главна роля и да вярваме в добрия сценарий.

Ако пък сценарият не е точно за нас, можем да го пренапишем, но нека никога да не забравяме,че режисьорът е друг!

Посвещавам написаното на един прекрасен човек, който получи най-хубавия си подарък от съдбата, а именно своя син Момчил! :-)

Автор: Десислава Петрова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти