Пробуждането за една любов

Пробуждането за една любов
Снимка: Thinkstock

Здравейте,
С интерес чета всички ваши публикации. Изпращам и нещо написано от мен, което е истинска история, която към момента все още продължава. Много бих се радвала написаното от мен да бъде публикувано, но оставям преценката на вас.
Благодаря!
С най-топли чувства,
Силвия

 

Там някъде по белия свят, живеела една обикновена, крехка и ранима жена. Животът ѝ бил еднообразен, изпълнен с напрежение и различни страхове. Тя имала семейство, за което се грижела с цялото си сърце и давала всичко от себе си, но уви, това не било достатъчно, за да бъде семейството пълноценно. Единствената радост в живота ѝ и това, което стопляло душата ѝ, били две прекрасни деца. Тя живеела за тях.

Въпреки това имало моменти, в които искала да сложи край на живота си. И така, животът продължавал, годините минавали неусетно в ежедневна борба на доказване, на неуспешни опити от нейна страна да бъде чута и разбрана. Стигнало се до момент, в който силите я напускали, не виждала смисъл в това, което прави, започнала да живее ден за ден, без да я интересува нищо освен децата ѝ.

Пренасочила цялата си любов, на която била способна, към тях, за да може да ги възпита като пълноценни и здраво мислещи личности. Искала поне децата да бъдат щастливи и да гледат на живота положително. Те ѝ давали сили да продължи да се бори, да води битки, като резултатът от тях винаги бил един и същ – наранена, огорчена и разбира се виновна.

В тежките моменти на депресии си мислела:

"С какво сгреших, защо това се случва на мен, няма ли поне малко щастие и за мен на този свят, не може ли и на мен да ми се случи нещо хубаво?", но уви светлина в тунела не се виждала.

Случило се така, че останала сама с децата и тогава започнали да настъпват неочаквани промени в нея – в начина ѝ на мислене, гледала на случващото се около нея по друг начин, търсела радост и в най-малките и незначителни неща, усмивката бавно се връщала на лицето ѝ, започнала да мисли за бъдещето. Сега имала възможност да продължи да се грижи за децата си с нужното спокойствие.

Животът продължавал, но тя вече не живеела ден за ден, обезсърчена и наранена, намирала смисъл във всяко едно свое действие, била по-уверена и спокойна. Тя била сама, но не самотна. Разбира се, имало и доста неприятни ситуации, които се опитвали да я върнат към миналото. Трудно, но успявала да се отърси от това и да продължи да гледа напред.

Един ден се случило нещо, което преобразило живота ѝ завинаги – срещнала него - Човекът, който ѝ показал, че може да се живее по друг, различен и прекрасен начин, без напрежение и притеснения, с усмивка, планове за бъдещето и мечти. Мечти, които според нея се бяха превърнали в блян.

Все още в този ден тя не осъзнавала, че това е Той – принцът от приказките. Срещите, разговорите, погледите тя приемала за нещо различно, харесвало ѝ вниманието, което получавала, но въпреки това не отдавала толкова голямо значение. И тогава, в един миг, в един прекрасен слънчев ден, желанието в нея се пробудило като цвете, което се пробужда от първите слънчеви лъчи след дългата и студена зима.

Промяната в нея настъпвала бавно, но била завинаги. Всичко било толкова естествено, красиво, прекрасно. Питала се дали това, което изживява не е сън. Чувствала се като малко дете, което преоткрива света. Разбрала какво значи щастие, любов, страст. Тези чувства я връхлитали неусетно, но трайно и завинаги.

Той ѝ показал какво значи да си значим, как да даряваш радост и любов на човека до себе си, без да очакваш нищо в замяна. Да правиш нещата така, както ги чувстваш, да мислиш свободно, да изпитваш радост от малките и незначителни неща, показал ѝ какво е щастие. Всичко това било толкова непонятно и не разбираемо, че понякога се питала възможно ли е това да се случва на нея.

И все пак вътре в себе си решила да се остави на течението, да изживее мига, да се отдаде безрезервно на страстта и желанието си, да живее...

Автор: Силвия Петкова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти