Подаръкът на Мама

Подаръкът на Мама
Снимка: Thinkstock

Няма жена, която да има деца и да не е стресирана в този период на годината.

Освен подаръците за близки и познати, за шефове и любими, децата като че ли най-много изчерпват шопинг духа на мама.

Първо имаме един безкраен списък, който освен че притежава свойството да се разраства с всеки рекламен блок, може също така да разори всеки арабски шейх, имал неблагоразумието да го погледне.

Балансът между желаното и удовлетворяващото всички условия за полезно, образователно и финансово поносимо може да доведе до лудост почти всеки, но не и Мама.

Защото тя може да го направи и го прави. При това всяка година. А накрая да има прословутия коледен дух, за да се погрижи за "маловажните" неща като храна, украса, планиране на занимания за почивните дни и отново балансиране между роднински и приятелски срещи.

Не е чудно, че перспективата за празниците не радват особено жените, а някои откровено ги мразят.

Оптимистично настроените ще кажат, че все пак, въпреки всичко, като се свърши цялата работа, имаме удовлетворението от щастието на децата, любимия, роднините и т.н.

Да не говорим, че същите ще се погрижат мама също да има подарък – саморъчно направена картичка, комплект от каквото ви хрумне, което се продава в магазините за козметика (например душ-гел и шампоан, крем против бръчки и крем за целулит, възможностите са безкрайни). 

Важен е жестът!

Но в разгара на празнуването често си задавам въпроса дали наистина е така?

Чувствам се изцедена от всичко, нямам настроение поне в първите два дни, а след това празниците просто приключват. Затова измислих много приятен подарък за Мама, който да си поднесе всяка жена – спокойствие за няколко часа в уикенда преди Коледа.

Тогава можем да се поглезим, да почетем, да гледаме тавана, излежавайки се и просто да събираме сили за предстоящото – без мисли за подаръци, планове за празнични трапези и културно-масови прояви.

Весели празници на всички дами, майки и жени героини!

Автор: Криста Миланова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти