Нула начина да бъдете щастливи

Нула начина да бъдете щастливи
Снимка: Thinkstock

Благодаря ви, че четете тези редове! Те нищо не ви обещават, а напротив – направо ви казват, че няма да ви научат как да сте щастливи нито в две стъпки, нито в 4, 7 или 12. Но тези редове ценят времето ви, защото то е единственият ресурс, който е невъзпроизведим. И да, не ще да споделя с вас моята тайна на щастието, нито ще ви дам да дръпнете завеската и да надникнете в живота ми. Ала и няма да ви насърчавам да четете клишета за щастието в утопичен, икономичен и битов вид.

Щастието не е наградата, за която трябва да се борите и да отмятате с тикче стъпка първа, втора, трета и т.н, за да достигнете до върха на пирамидата. Забравете глупавите съвети, преписани и преведени в колонките на списанията, само за да запълват празните си карета.

Щастието е във вас и никой не може да ви каже как да се чувствате щастливи!

Също така няма обща формула на успеха, няма вечно щастие и вечно щастливи, силни и съвършени хора. Щастието се случва тук и сега, а не след поредната стъпка или ако си вържеш червен конец на ръката, а в чантата носиш подкова. Приеми несъвършенствата на точно този ден и усети пулса му.

Вдишай, отвори очи, тръгни накъдето и да е, отпусни се, наслади се на храната, вкуси я с всичките си сетива и остави нещата да са прости. Дори се постарай да ги правиш прости. Точно те са съвършени! Бъди такъв – несъвършен в очите на другите, съвършен в очите на Бог.

Изкуственото, което добавяме към живота, е като пореден пласт грим и става грозно, не е красиво, тежко е, а истинското е заличено от новия пласт пудра. Търсете истината, махнете маската, мислете, вниквайте в нещата, опростявайте ги. Логиката е безкрайно необходима в живота, тя ни помага да не четем празни текстове, да не се заблуждаваме, да сме 100% чувствителни към истинското, да го търсим и да отбягваме имитацията.

Бързите рецепти за щастие не са ви нужни! Те не са ефективни, не лекуват. Не превързват раните с вълшебен мехлем. Всичко, което се прави само, защото "трябва", прикрива истинските ви и естествени нужди, слага още една четка боя и замацва, наслоява.

Истината е бяла, чиста, лека. Ту се появява, ту се скрива като зайчето с огледалото. Нея търси!

И така, можете ли да живеете без грим? И така, можете ли да се погледнете в огледалото без грим? И така, за какво са ви нужни начини, за да сте щастливи?

Автор: Русалена Димитрова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти