Не намерих това, което търсех

Не намерих това, което търсех
Снимка: Thinkstock

В отговор на статията "Запознанството по интернет"

Прочетох статията "Запознанството по интернет" и написаното провокира в мен бурна реакция.

Общувам си онлайн от десетина години. За това време не успях да създам сериозна връзка след запознанство в интернет, въпреки че доста време разчитах по този начин да срещна подходящата за мен жена.

Не се оплаквам. Просто правя изводите си въз основа на личния опит и преживявания.

Потребителите използват интернет за всичко друго, но не и за създаване на връзки. А тези, които се опитват да си намерят партньор онлайн, стават за посмешище. Запознавал съм се с много жени, но не съм се срещал с никоя на живо. При положение, че не можеш да осъществиш жив контакт с някого, за каква връзка говорим.

Интернет връзките са мит, като Йети.

Тук много хора ще започнат да спорят с мен как са се запознали чрез интернет и сега имат щастлива връзка. Да, но тези, които твърдят, че са се запознали в мрежата, всъщност първо са се видели на живо и след това са започнали да си комуникират онлайн.

Предполагам, че в България сигурно има поне Edna двойка, която наистина се е запознала чрез интернет и след това е пренесла отношенията си в реалния живот, но това е по-скоро изключение, отколкото правило.

Жените, които си общуват виртуално, не желаят да се срещат на живо с мъже. И причината е точно в споделянето на прекалено лична информация на един твърде ранен етап от познанството.

В реалния свят не бих казал на първата среща какъв е сексуалния ми опит или коя е любимата ми поза, но в интернет, освободен от живия контакт, мога да отговоря на личните въпроси. След като чуят отговорите на неудобните въпроси, жените не искат жива среща.

Същото е и в обратния случай - ако някоя жена ти каже в чата колко сексуални партньори е имала, ще искаш ли да се срещнеш с нея на живо?

А ако поискаш среща, ще си си създал едно предварително мнение за нея въз основа на информация, която е споделена онлайн в комуникация, лишена от емоции, жестове и мимики.

Защото при живото общуване можеш да погледнеш човека в очите и да прочетеш в тях мислите му, а това няма как да стане чрез интернет.

Когато срещна някоя дама на живо, веднага знам дали я харесвам, или не. При интернет общуването липсва тази ясна преценка.

Снимките могат да бъдат режисирани и обработени допълнително, така че всички дефекти да изчезнат. В реалното общуване виждаш човека такъв, какъвто е.

Да, чрез интернет можеш да се запознаеш с китайка или испанка, но също така можеш да се запознаеш и с баба Пена от Долно Уйново, стига тя да има връзка с мрежата и компютър, с който да може да работи.

И когато отидеш на среща на живо, можеш да се разочароваш доста - ще очакваш младо, интелигентно, осемнадесетгодишно момиче със запазен морал, а ще срещнеш възрастна дама, загубила девствеността си, преди майка ти да се е родила.

Онлайн общуването има повече недостатъци, отколкото предимства.

Чрез интернет е много по-лесно да станеш жертва на емоционална игра - месеци наред да те залъгват, че те харесват, а един ден да се окаже, че обектът на чувствата ти е омъжена жена с две деца. В реалния живот подобна игричка е малко по-трудна за осъществяване.

Нещата, които хората си позволяват в мрежата, не биха ги направили в реалния свят.

Създаването на сериозна връзка чрез интернет е толкова трудно, колкото комуникацията с писма в бутилки. За мен виртуалният свят не е мястото за свалки.

Онлайн можете да работите, да учите, да пазарувате, да си общувате с приятели, но не и да се влюбвате. Това е моето мнение, защото аз не намерих това, което търсех.

Дано вие имате повече късмет!

Автор: Георги Георгиев

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти