Машинка за сарми

Машинка за сарми
Снимка: Thinkstock

Да, има и такова нещо – машинка за свиване на сарми. „Бързо, лесно и удобно”, пише в рекламната брошура. Бързо, лесно и удобно! 

Само аз ли забелязвам, че колкото по-лесен и по-удобен е животът ни, толкова по-бърз (по-кратък) става той?! Не съм само аз?! Ах, успокоих се, защото в един момент си помислих, че само аз виждам тази, иначе толкова логична, закономерност! А някак си е безкрайно отговорно само един човек да вижда подобни плашещи неща! Нали?! На неговите плещи ляга такава сериозна тежест ...

Отплеснах се! Простете!

Продължавам с рекламната брошура. „Машинката за сарми ще Ви спести време.” Не думай?! И?! Какво да направя със спестеното време? То да можех да го сложа в банката при висока лихва, добре! Ама, как да рискувам? Нали ги виждате нашите банки?! То да са пари, разбирам, но време!!! А, не! Благодаря!

И какво да правя със спестеното време? Да седна малко да почета? Аз, така или иначе, това правя по цял ден – чета. Е, може да са рекламни брошури, но чета ли? Чета! Значи (ах, как обичам тази думичка в началото на изречението) този вариант отпада. Да погледам любимото си тв предаване? Признавам си, че отдавна нямам такова. А и да имах, какво ми пречи да навивам сармички и да гледам телевизия?

Нали всяка уважаваща себе си жена-домакиня има в кухнята си телевизор? Е, баба ми не е имала, но явно тя не се е уважавала достатъчно... Значи и този вариант отпада! Да изляза с приятелки да пия кафе? Доооооооста сармички ще трябва да свия с машинката за свиване на сарми, за да спестя време за едно кафе с приятелки, не мислите ли?! (Жените с приятелки ще ме разберат!)

Значи и този вариант отпада! Да отделя спестеното време за децата си? Те вече са големи и живеят далеч от мен, но когато бяха малки, свивахме заедно сармички и беше такава веселба. Само като си припомня и почвам да се смея на глас... Значи и този вариант отпада! Да отделя спестеното време за съпруга си? Да де, ама аз правя тези сармички за него. Как и най-вече защо да спестявам време за съпруга си от нещо, което правя за съпруга си? 

Ох, не знам, съвсем се обърках и отново се отплеснах...

Продължавам с брошурата... „Благодарение на машинката, Вашите сарми ще бъдат абсолютно еднакви!” Ама, хора, това е ужасно, а вие го хвалите! Не искам моите сарми да са абсолютно еднакви! Не искам!

И категорично заявявам, че се обявявам срещу абсолютно еднаквите сарми! Срещу всички абсолютно еднакви сарми не само в България, но и в целия свят! Хайде, де! Хората цяла стена бутнаха, не, не, цял обществен строй събориха, само и само да имаме правото да сме различни, а сега? Абсолютно еднакви сарми!

Е, няма да стане! Разбирате ли? Искам, когато надигна похлупака на моята тенджера, в нея да има всякакви сармички – малки, средни и големи. Искам хората, за които съм правила сармите, да имат право на избор... А с машинката за свиване на абсолютно еднакви сарми, какво? Нищо!

Много се ядосах! Една нищо и никаква машинка за свиване на сарми, а толкова нерви, ядове и... приказки...

А, сетих се! Просто, няма да си я купувам...

Автор: Диляна Радославова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти