Малката принцеса Ванеса, която е само на годинка, а вече язди еднорог, почива на самотен остров, кара кола и лети с балон

r
Снимка: Личен архив

И кой каза, че ние, майките, не можем да бъдем креативни след като сме прекалено заети с отглеждането на малките ни съкровища. Също така да не забравяме и домакинските задължения, с които сме затрупани всеки ден.

И въпреки, че сме уморени от целия този свят на ПЕРФЕКТНАТА ДОМАКИНЯ, само като погледнем невинните детски личица на сладките ни мъничета, няма как да не пожелаем да заснемем по уникален начин всеки един момент от тяхното израстване и да запазим спомен от техните сладки бебешки личица.

За всяка майка нейното дете е НЕЙНОТО ВСИЧКО и иска то да расте в приказна среда, изпълнена с много обич и щастие.

r
Снимка: Личен архив

И още преди да са пораснали и сами да посещават чудни места и да се срещат с красотата на заобикалящия ги свят, ние можем да пресъздадем чрез снимки едно магично преживяване за тях. Така че когато пораснат, с радост да се възхищават на тези фотоси и дори да се чудят как тяхната майка е намирала време за толкова ефектни идейни снимки и откъде й е идвало това вдъхновение. Но майчината любов е безгранична!

r
Снимка: Личен архив

Моята малка дъщеричка Ванеса, която е едва на крехката възраст от годинка и три месеца, вече е яхвала еднорог, почивала си е на самотен остров, плавала е с лодка, карала е кола, дори и прелестна пеперуда е била, летяла е с балони в най-различни пози, и сред звездите на небето се е реела.

r
Снимка: Личен архив

И в изключително интересни други роли съм я въплъщавала и дори не е разбирала, нито се е изморила от тези нейни приказни пътешествия, защото си е спинкала следобедния сън сладко сладко.

И всичко това само с помощта на подръчни материали, които са на разположение във всеки един дом - като чаршафи, кърпи, шалове, рокли, дори и широката тениска на таткото може да се включи като декор. 

r
Снимка: Личен архив

r
Снимка: Личен архив

r
Снимка: Личен архив

С малко въображение можете да творите около бебчето на спалнята си, докато спи и да заснемвате за секунди кадъра. И всичко това става за минути, не си мислете, че редя покрай детето си разни неща по два часа и го тормозя за снимки.

Просто отварям дрешника, взимам няколко неща и ги слагам около него, като предварително съм си наумила каква да е идеята. Има ли желание, има и начин, нужно е единствено въображение.

Предлагам ви да се пробвате и вие и ще видите, че резултатът ще ви изуми и ще е поразителен и много ефектен.

r
Снимка: Личен архив

r
Снимка: Личен архив

r
Снимка: Личен архив

Не ни е нужен професионален фотограф, за да бъдем креативни и да покажем, че и ние можем да бъдем идейни. Този метод на снимане е много популярен в чужбина и нека и призовавам повече български майки да се включат в това предизвикателство и да експериментират.

Експеримент е точната дума. Аз така започнах още през първия месец от раждането на моята малка дама и вече този стил на снимане ми е хоби, а чаровната ми моделка е моята муза и си я снимам с удоволствие. Смятам, че се справям добре след като изображенията се радват на голям интерес.

r
Снимка: Личен архив

r
Снимка: Личен архив

r
Снимка: Личен архив

А самата тя дали ще си ги хареса? Това ще го разбера след време, когато порасне.

Автор: мама Дияна Петрова

r
Снимка: Личен архив

*Снимките на бебе Ванеса са предоставени на екипа на Edna.bg със съгласието на нейната майка.

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти