Когато той вече е сляп за твоите достойнства

Когато той вече е сляп за твоите достойнства
Снимка: Thinkstock

Няма жена, която поне веднъж в живота си да не си е задавала въпроса "С какво ме превъзхожда тя, че успя да ми го отмъкне?".

Спрете да го задавате. Първо, няма да намерите търсения отговор. Второ, няма да сте обективни. И трето - и да намерите някое нейно предимство, така само ще се донараните – не стига, че вашият любим се е постарал да го направи преди вас. И то доста успешно.

Истината е, че тя не ви превъзхожда. Да, точно така - тя е по-грозна, по-малко умна и по-малко успяла от вас. Но той я предпочита. Очевидно е, че когато човек е влюбен, загубва реалната си преценка и колкото и да изтъквате положителните си качества, и колкото и да му угаждате, каквото и да направите (ако щете челна стойка), той е загубена кауза.

Но това е очевидно за вас, не и за него. Очевидно е и за всички околни, които не спират да ви сравняват, вас двете - съперниците за вниманието на онзи мъж, който въобще не го заслужава.

И какво от това? Какво от това, че всички виждат колко по-прекрасна и подходяща си ти за него?

Дори самият той осъзнава, че ти готвиш по-добре, смееш се по-заразително, изглеждаш по-добре… Но сега, освен всичко хубаво у теб, той вижда и твоите недостатъци, а за нейните е сляp… защото е влюбен… в Нея.

И какво ти остава? Да продължаваш Edna битка, която предварително е обречена на провал? По-добре си намери друга кауза. Или ако положението те устройва, продължавай да се себеизмъчваш. Но помни – в тази битка никой няма да те пощади.

Единствената утеха е, че не си сама, а Edna от многото, които са преживели съвсем същото. Ако това въобще може да е някаква утеха…

Автор: Анелия Ангелова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти